,,Министърът на финансите Асен Василев за пореден път подвежда обществеността

...
,,Министърът на финансите Асен Василев за пореден път подвежда обществеността
Коментари Харесай

СЗБ и БАЗ: Асен Василев отново подвежда с информация за среща с бранша ни

,,Министърът на финансите Асен Василев за следващ път подвежда обществеността с информация от фантомни срещи с нашия отрасъл. Вчера той разгласи, че „ притежателите на заведения за хранене са предложили, вместо да им се подвига от 9% на 20% ставката на Данък добавена стойност, да се изсветлят приходите им както и приходите на чиновниците “, това съобщи СЗБ и БАЗ.

``Факт е, че всички браншови организации, свързани със заведенията за хранене и развлечения и хотелиерството получихме писма за среща от Василев тъкмо преди първия тур на локалните избори``.

,,Ние изразихме кардиналното си единодушие за такава, само че с цел да не бъде политизирана, помолихме тя да се случи допустимо най-скоро след втория тур``.

,,Нашият отговор бе подписан от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Националния ръб по туризъм, Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Българска туристическа камара, Албена АД и Пампорово АД``.

,,Отговор на писмото си не получихме, само че през днешния ден с изненада научаваме, че освен сме се срещали, само че и сме давали оферти. Не знаем с кого се е виждал Асен Василев, само че сигурно не е с националните представители на сектора``.

``Адмирираме запазването на 9% Данък добавена стойност ставка за заведенията. Това е нещо, за което от дълго време се борим и даже успяхме да убедим част от водещите политически сили в правотата си, с което си осигурихме парламентарно болшинство за оставането й``.

,,Твърдението на министър Василев, че това надали не е негова концепция и я е обсъждал със бранша, изрично не дава отговор на истината``.

,,Не желаехме такава среща да се политизира и по тази причина я приехме, само че след изборите``.

,,Всичко останало са разкази по картинка и погрешни твърдения``, прецизираха от СЗБ и БАЗ.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР