Министърът Кирил Вътев заяви, че очаква протестиращите земеделци, когато те

...
Министърът Кирил Вътев заяви, че очаква протестиращите земеделци, когато те
Коментари Харесай

Министър Вътев готов да се срещне със земеделците и в 2 часа през нощта

Министърът Кирил Вътев съобщи, че чака протестиращите земеделци, когато те решат. „ Не съм ги поканил документално. Не съм споделил час и дата. Когато решат. Ако кажат тази вечер в 2 часа през нощта – отваряме минитерството и се срещаме “, съобщи готосност той пред бТВ.

Той съобщи, че в случай че не сме вдигнали възбраната за импорт на зърно от Украйна сме щели да бъдем санкционирани от Европейска комисия.

„ Аз отстоявах позицията на България, дружно с петорката европейски страни, само че в края на краищата има политически решения на по-високи равнище. Аз съм част от един групов орган – Министерски съвет “, изясни той.

Вътев разясни, че от самото начало и до последно е защитавал родните производители. Той уточни, че „ Румъния също е излязла от претенциите за продължение на възбраната “, само че има справедливи аргументи за това. И добави,че сред министър председателите на Българи и Украйна има сериозна сделка за ограничение на вноса.

„ Ето, през днешния ден да вземем за пример няма нито един камион със зърно, които да е влезнал на наша територия. Има сделка, че до момента в който не се отработят механизмите за лицензионни режими на избрани артикули с избрани количества, от Украйна да не влиза нищо “, безапелационен е той. 

Министърът също по този начин удостовери думите на премиера Николай Денков, че през годините зърнопроизводителите са получавали най-големи по мярка дотации, което съгласно него е неправилно.

„ В момента най-добре ще ми бъде да си подам оставката, само че това значи да избягам от отговорност “, изясни той, 

Вътев сподели в прав текст, че този кабинет работи без почивен ден и че не бил от опитни политици, само че не било минус, тъй като всички били честни. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР