Министър Стойчо Кацаров ще предложи на кабинета извънредната епидемична обстановка

...
Министър Стойчо Кацаров ще предложи на кабинета извънредната епидемична обстановка
Коментари Харесай

Министър Кацаров предлага удължаване на епидемичната обстановка с два месеца


Министър Стойчо Кацаров ще предложи на кабинета изключителната епидемиологична конюнктура да бъде продължена с още два месеца.Така ще могат да важат множеството от икономическите ограничения против коронавирус рецесията. Сегашната изключителна конюнктура изтича в края на май, а още предходната седмица основният държавен контрольор доцент Ангел Кунчев разяснява, че е добре тя да се удължи с най-малко още месец. Крайното решение се взима от Министерския съвет.

От думите на здравния министър стана ясно, че той няма желание да възвръща Националния действен щаб. По думите му, „ той не е нужен за управение на рецесията “.

Пред БиТиВи Кацаров разяснява, че „ Националният действен щаб е бил назначен да дава препоръки на предходния министър председател, конференции, в това число и нощни, с цел да оповестява неприятните вести, които министър председателят и здравният министър не желаят да споделят “.

Сега Кацаров също имал голям екип от хора, които му давали препоръки. Има задоволително специалисти, задоволително органи. Те имат отговорността, сподели здравният министър.

Според него темпът на имунизацията би трябвало да се резервира и форсира, тъй като не е минала заплахата от нова вълна на ковид.Все още обаче няма задоволително данни какъв брой сме покрай групов имунитет.

Затова Стойчо Кацаров е упълномощил да се организира широкомащабно епидемиологично изследване, което да ориентира Министерството на здравеопазването какъв брой души в България са се срещнали с вируса.

Здравният министър предизвести, че рецесията с ковид не е отминала. Повечето специалисти чакат, че без всеобщо имунизиране, есента ни чака нова вълна.

Не желая никого да тревожа, само че в случай че не се имунизират хората, това е доста евентуално, сподели Кацаров.

Здравният министър сподели, че сигурно ще има кадрови промени в здравните структури. Отказа да заяви имена, тъй като " този въпрос не се взема решение по малките екрани ". " Искам да запазя достолепието на всеки един ", изясни още Кацаров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР