Министър-председателят Николай Денков заминава днес на първо официално посещение във

...
Министър-председателят Николай Денков заминава днес на първо официално посещение във
Коментари Харесай

Денков заминава за Виена в опит да промени решението на Австрия за членството ни в Шенген


Министър-председателят Николай Денков отпътува през днешния ден на първо публично посещаване във Виена в опит да промени решението на Австрия за блокиране на участието на България в Шенгенската зона. Предвидени са диалози с австрийския канцлер Карл Нехамер и срещи в австрийския парламент. В българската делегация са включени министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова.

С военни почести българският министър председател Николай Денков ще бъде посрещнат от австрийския канцлер Карл Нехамер на площад „ Балхаус “. След това българският министър председател ще се опита с съответни причини да накара австрийското държавно управление да премисли решението си. 

Част от причините на България са, че броят на незаконните прекосявания на мигранти през страната в посока Западна Европа доста е намалял през тази година. 

Официално това е повода за ветото на Австрия против влизането на България в Шенгенската зона. Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер за в този момент обаче е безапелационен: 

" Системата не работи - нито Шенген, нито Дъблинското съглашение. Затова Австрия няма да промени решението си ", съобщи Карнер. В рамките на визитата министър председателят Денков ще се срещне също с ръководителя на Обединението на австрийските индустриалци Георг Книл и висши мениджъри на огромни австрийски компании, които оперират на българския пазар. По данни на австрийската стопанска камара бизнесът в алпийската република губи всяка година към 50 милиона евро от ветото на държавното управление във Виена против България и Румъния. Австрийският канцлер Нехамер е ръководител на консервативната „ Народна партия “, която показва ползите на бизнеса.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР