Министър-председателят Николай Денков коментира изявлението на президента Радев, че искането

...
Министър-председателят Николай Денков коментира изявлението на президента Радев, че искането
Коментари Харесай

Николай Денков: Всички ръководители на служби са назначени еднолично от Румен Радев 

Министър-председателят Николай Денков разяснява изказването на президента Радев, че настояването на оставката на ръководителя на ДАНС е опит за преодоляване на службите. 

При завръщането си от Израел министър председателят съобщи, че от по тношение на коментара на Румен Радев ще разяснява обстоятелствата, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

" Първият факт е, че всички ръководители на служби през днешния ден са назначени еднолично от президента посредством неговите служебни държавни управления. Така че, в случай че ще използваме термини като преодоляване на службите, единственият, който може да е овладял службите през днешния ден, е президентът. Втори факт – до момента в никакъв случай не съм изискал да се смени някой от ръководителите на службите, тъй като нямаше причина. Но през днешния ден има. Първият тур на изборите протече без машини. Това има своите последици, свързани с понижаване на доверието в изборния развой и с извънредно огромен брой невалидни бюлетини поради това, че няма машини и това се дължи главно на дейностите на един заместник-председател в ДАНС. Трети факт – сега има опит да се трансферира цялата отговорност, виновност за премахването на машините към заместник-министъра на електронното ръководство ", сподели Николай Денков. 

" Ако предишния петък оставката на зам. - ръководителя на ДАНС Деньо Денев беше получена в този момент нямаше да водим този диалог ", съобщи министър председателят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР