Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе заяви пред български медии, че

...
Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе заяви пред български медии, че
Коментари Харесай

Шиндзо Абе в България: Максимален натиск спрямо Пхенян

Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе съобщи пред български медии, че е належащо оптимално да се ускори натискът по отношение на Северна Корея.

„ Северна Корея би трябвало да показва държание в унисон с поетите отговорности по унищожаването на своя нуклеарен и ракетен боеприпас по този начин, че да подсигурява неговото цялостно и дефинитивно очистване с вероятен външен надзор над процеса “, означи Абе.

„ За да се принуди Северна Корея да промени своята политика е належащо интернационалната общественост да реализира цялостно единодушие и да наложи оптимален напън по отношение на Северна Корея. Пхенян би трябвало самичък да предложи воденето на разговор “, добави той.

„ Няма да се поддадем на заканите на Северна Корея, само че ни е належащо деликатно да проучваме обстановката, с цел да реагираме умерено и невъзмутимо. В тясно съдействие с Европа и България, със мощен напън от цялата интернационална общественост ще направя всичко допустимо за разрешаването на казуса с нуклеарните и ракетните опити на Пхенян “, акцентира японският министър-председател.

На 14 януари Абе ще се срещне с българския си сътрудник Бойко Борисов. Сред тематиките на договарянията са разширението на търговско-икономическото партньорство сред България и Япония с акцент върху увеличението на българския експорт, привличането на японски вложения и технологии.

България ще запознае японските експерти с целите на своето председателство в Съвета на Европейски Съюз и ще заяви готовността си интензивно да работи над разширението на стратегическото партньорство ЕС-Япония.

Шиндзо Абе е съпроводен от бизнес-делегация, формирана от представители на повече от 30 японски компании.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР