Министър-председателят на Япония Фумио Кишида е бил евакуиран по време

...
Министър-председателят на Япония Фумио Кишида е бил евакуиран по време
Коментари Харесай

Японският премиер Фумио Кишида е бил евакуиран след хвърлена димна бомбичка

Министър-председателят на Япония Фумио Кишида е бил евакуиран по време на обществено събитие, откакто по него е било хвърлено нещо, наподобяващо димна бомбичка . Има арестуван , предава „ BBC “.

Кишида е трябвало да изнесе тирада в Уакаяма. Свидетел твърди, че е видял човек да хвърля нещо, последвано от пушек. Друг твърди, че е чул огромен гърмеж . Не се оповестява за потърпевши.

Видеокадри демонстрират служители на реда, които са се струпали върху човек , за който се счита, че е обвинен. Полицията заяви, че е направила арест, само че към този момент отхвърля да разяснява повече.

Японската социална телевизия „ NHK “ цитира премиера, че е имало „ мощен гърмеж “ .

„ Полицията е почнала следствие, само че желая да се извиня, че тормозих доста хора и им сътворих проблеми “, добави той.

Министър-председателят таман е почнал да изнася речта си след обиколка на рибарското пристанище в Уакаяма , когато предметът е бил хвърлен. Местните медии оповестяват, че той ще продължи да извършва планувания си график до края на деня.

Очевидка разяснява пред NHK: „ Бях зашеметена. Сърцето ми към момента бие бързо. “

Човек, който твърди, че е видял обект да лети във въздуха , показа, че е „ избягал необикновено бързо “.

„ Тогава чухме в действителност мощен звук. Това разплака щерка ми “ , добави той.

Хироши Морияма , член на Либерално-демократическата партия на Кишида, означи: „ Жалко е, че нещо сходно се случи в средата на предизборната акция, която съставлява основата на демокрацията. Това е непростимо безчовечие. “

Насилствените офанзиви са извънредно редки в Япония. Но има раздразнителност по отношение на сигурността към политиците, откакто беше убит по време на предизборна акция предходната година.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР