Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей ще се опита да поднови

...
Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей ще се опита да поднови
Коментари Харесай

Британският премиер подготвя търговска сделка за периода след Брекзит

Министър-председателят на Англия Тереза Мей ще се опита да възобнови връзките с Китай посредством тридневно посещаване тази седмица, на която Мей ще вземе със себе си към 50 представители на огромни английски компании, написа вестник The Guardian, представен от " Фокус ". Китайският дипломат в Лондон по-рано съобщи, че Брекзит е „ стратегическа опция “ за усилване на взаимното съдействие, като добави също по този начин увереността си за триумфа на визитата на премиера.

От „ Даунинг стрийт “ №10 означиха, че визитата ще възобнови „ златната епоха “ на връзките сред двете страни, връщайки се по този метод на думите на китайския президент Си Дзинпин, датиращи от 2015 година, когато китайският президент посети Англия. Но някои анализатори считат, че Брекзит е подкопал съществено позициите на Лондон пред Пекин, където в предишното считаха Англия за основен сътрудник от Европейския съюз. Според Кери Браун, шеф на китайския институт към Кралския лицей в Лондон, „ Китай най-вероятно ще види в Мей дисциплиниран водач, който е слаб и има потребност от нещо несъмнено “. Браун акцентира, че в Пекин няма да пропуснат опцията да повлияят върху подобен водач.

В сряда Мей и министърът на интернационалната търговия Лиам Фокс, ще кацнат в историческия град Ухан, като по-късно същия ден ще бъде извършена среща с китайския министър председател, а в четвъртък министър председателят ще се срещне с президента Си Дзинпин в четвъртък. В петък предстоят диалози сред английски и китайски предприемачи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР