Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей приветства обявените вчера нови санкции

...
Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей приветства обявените вчера нови санкции
Коментари Харесай

Тереза Мей приветства новите санкции на САЩ срещу Русия

Министър-председателят на Англия Тереза Мей приветства оповестените през вчерашния ден нови наказания от Съединени американски щати против Русия с претекста, че Москва е взела участие в опита за отравяне с невропаралитичен сътрудник двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Покушението бе осъществено в британския град Солсбъри през март.
 Съединени американски щати постановат нови наказания против Русия с претекст отравянето на Скрипал
Решението изпраща " недвусмислено обръщение на Русия, че нейното провокативно и неразумно държание няма да остане без отговор ", се споделя в изказване на Мей, представено от Българска телеграфна агенция.

Руската реакция на оповестените наказания бе, че обвиняванията са " изсмукани от пръстите ". Съобщението на Тръмп обаче докара до мигновен срив на рублата по отношение на еврото и $.

Председателят на комисията за външни работи в горната камара на съветския парламент Константин Косачев дефинира новите наказания като " налагане на наказване при липса на закононарушение в традициите на закона Линч ". Подобна постъпка е като тази на " полицейска страна, която заплашва и изтезава обвинен, с цел да получи доказателства ", добави той.

Депутатът от горната камара на съветския парламент Сергей Рябухин съобщи, че в случай че Вашингтон наложи нови наказания, Москва може да ограничи износа на ракетни мотори РД-180 за Съединени американски щати, съобщи Ройтерс, цитирайки съветската осведомителна организация " Новости ".

Санкциите би трябвало да влязат в действие 15 дни след уведомяването на Конгреса в Съединени американски щати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР