Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей на три пъти отклони отговор

...
Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей на три пъти отклони отговор
Коментари Харесай

Спекулации във Великобритания, че Лондон може да направи кибератака срещу КНДР

Министър-председателят на Англия Тереза Мей на три пъти отклони отговор на журналистически въпрос по отношение на опцията киберпотенциалът на страната да се употребява против КНДР, от което английското издание Daily Mail прави извод, че подобен сюжет не е изключен.
Мей, която отпътува за Киото за среща с японския си сътрудник Шиндзо Абе, не отговори и на въпроса за вероятни военни дейности.
„ Ще удвоим напъните си с интернационалните сътрудници с цел да окажем напън върху КНДР за преустановяване на тези противозаконни действия”, сподели Мей. Тя добави, че разискванията в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации са „ значима част от това”.
По-рано Мей прикани Китай да окаже по-голям напън върху КНДР за преустановяване на ракетните тествания и означи основната роля на Пекин в интернационалните старания за попречване на провокациите на Пхенян. Във вторник сутринта КНДР изстреля ракета, която прелетя над територията на Япония и падна на 1180 км. от нос Еримо на остров Хокайдо. Дължината на полета на ракетата, траял 14 минути на оптималната височина от 550 км., беше 2,7 хиляди километра.
По-късно южнокорейската организация Йонхап заяви, че КНДР е удостоверила, че е изстреляла балистична ракета „ Хвасон-12 " и на изстрелването е участвал водачът на страната Ким Чен Ун.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР