Министър-председателят на Великобритания Риши Сунак ще призове световните лидери да

...
Министър-председателят на Великобритания Риши Сунак ще призове световните лидери да
Коментари Харесай

Риши Сунак: Трябва да удвоим военната си подкрепа за Украйна

Министър-председателят на Англия Риши Сунак ще призове международните водачи да " удвоят " военната поддръжка за Украйна.

В речта си на Мюнхенската конференция по сигурността Сунак ще съобщи, че съдружниците би трябвало да дават на страната " усъвършенствани запаси, отговарящи на стандартите на НАТО ".

Основната тематика на конференцията е опитът на съдружниците да преформулират причините си за отбрана на Украйна.

Тридневната среща за разискване на световната сигурност, която се организира в Германия броени дни преди първата годишнина от съветското навлизане, ще бъде основен тест за западната поддръжка за Киев, защото и двете страни във войната се приготвят за пролетни офанзиви.

Съюзниците на Украйна се пробват да показват своята увереност, пробвайки се да убедят съветското държавно управление, че няма да се откажат или да се предадат.
Повечето от участниците в конференцията - от държавни глави и министри до дипломати - са от Европа или Съединени американски щати, в това число вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис и близо 30 европейски държавни ръководители. Не са поканени съветски публични лица.

Преди конференцията министър-председателят на Обединеното кралство съобщи, че срещата на върха е " опция за мен да беседвам с нашите сътрудници и съдружници по света за напъните ни да увеличим поддръжката си за Украйна, с цел да може тя да победи съветската експанзия ".

Говорейки от Даунинг стрийт, господин Сунак съобщи, че желае " да се увери, че другите страни следват нашия образец " в даването на бойни танкове и образованието на бойци и водачи на самолети по натовски стандарт.

Очаква се в речта си в Германия той да съобщи: " Когато Путин стартира тази война, той заложи на това, че нашата увереност ще отслабне. Дори и в този момент той залага, че ще изгубим самообладание и интерес. Но ние доказахме, че не е прав тогава, и ще потвърдим, че не е прав и в този момент ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР