Министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски внесе оставката си като

...
Министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски внесе оставката си като
Коментари Харесай

Правителството на Северна Македония подаде оставка

Министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски внесе оставката си като министър председател , заяви Българска телеграфна агенция.

Така, на процедура, оставка подава и цялото държавно управление, в деловодството на Народното събрание в страната.

Ковачевски изрази задоволството си от работата на своето държавно управление и убеденост, че след изборите на 8 май той още веднъж ще бъде министър-председател и същото, европейски насочено парламентарно болшинство, ще докара страната до участие в Европейски Съюз.

Предстои оставката си да подава и ръководителят на Народното събрание Талат Джафери, с което стартира и процедурата по желание на техническо държавно управление, което да приготви идните в Северна Македония избори.

Двете оставки ще бъдат гласувани на съвещание на Народното събрание на следващия ден, на което би трябвало да бъде определен и нов ръководител на Народното събрание. В събота, откакто получи от президента на страната Стево Пендаровски мандат за сформиране на техническо държавно управление, Джафери би трябвало да внесе в Народното събрание състава и програмата му, а гласуването за кабинета ще бъде в неделя.
 Проф. Пламен Павлов: Диалогът България - Северна Македония в мъртва точка
Проф. Пламен Павлов: Диалогът България - Северна Македония в мъртва точка

През 2023 година в двустранните ни връзки не било реализирано нищо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР