Министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак се срещна в Париж

...
Министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак се срещна в Париж
Коментари Харесай

Сунак в Париж: Британският премиер разговоря с Макрон за миграцията

Министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак се срещна в Париж с френския президент Еманюел Макрон в опит да усъвършенства връзките си след напрежението след Брекзит, както и да усъвършенства военните и бизнес връзките и да ускори напъните против прекосяването на мигранти през Ламанша, оповестява АП.

Двамата водачи си стиснаха ръцете и за малко позираха пред фотографите с усмивка, при идването на Сунак в президентския замък.Френско-британската среща на върха, първата от 2018 година насам, би трябвало да покаже, че се отваря " нова глава " в връзките сред двете страни, съгласно канцеларията на Макрон. Преди това сходно събитие се организираше съвсем всяка година.

Специалният делегат на Euronews в Париж Анелиз Боржез разказва за упованията преди срещата между двамата водачи. 

Важно събиране на медиите тук пред Елисейския замък за едно значимо събитие. Двама съществени сътрудници се срещат през днешния ден – президентът на Франция Еманюел Макрон приема английския министър председател Риши Сунак тук в Париж за първата среща сред Англия и Франция на такова равнище от 5 години насам. Според Елисейския замък на тази среща ще се разискват главните тематики, които свързват тези две страни. 7 министри от всяка страна ще дискутират необятен кръг от въпроси, в това число войната в Украйна, защитата ще бъде фокус. Но също по този начин енергетика и по особено съдействието в нуклеарната енергетика. Химията сред тези двама водачи ще бъде подложена на тест, тъй като английският министър председател идва, с цел да разиска и един наболял въпрос – този за миграцията.

Риши Сунак неотдавна разгласи своя проектозакон, който е до известна степен недопечен и противоречив. Той ще желае нещо от Елисейския замък, от Еманюел Макрон. Неколкократно Франция беше помолена от Англия да прави повече във връзка с миграцията. Франция доста пъти разяснява, че желае контракт с Лондон, само че това не е допустимо без намесата на Европейски Съюз след Брекзит.

Интересно е да проследим по какъв начин този сложен въпрос ще подложи на тест връзките сред тези двама мъже. Със сигурност ще би трябвало тази значима за двете страни тематика да бъда разисквана през днешния ден и те ще би трябвало да работят дружно, с цел да се реализира някакъв прогрес. Тази година 3 хиляди души са пристигнали на Острова, само че съгласно управляващите в двете страни взаимната им работа е предотвратила идването на други 3 хиляди.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР