Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън определи петседмичен срок за

...
Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън определи петседмичен срок за
Коментари Харесай

Brexit без сделка би бил добър резултат за Великобритания, убеден е Борис Джонсън

Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън дефинира петседмичен период за реализиране на пост-Брекзит съглашение с Европейския съюз, заявявайки, че излизането от структурите на Общността без договорка би било " добър резултат "  за страната, написа английският народен всекидневник The Times. 

Джонсън изрази убеденост, че " няма смисъл " да се водят договаряния, в случай че съглашението за свободна търговия не бъде контрактувано преди основната среща на Европейски Съюз на 15 октомври. След това фокусът би трябвало да се премине към свеждане до най-малко на спиранията при транспорта на камиони и полетите. Британският министър председател упорства, че страната ще „ процъфтява мощно “, в случай че преходният интервал на Брекзит приключи без съглашение с Брюксел. По мотив границите той акцентира, че страната ще бъде подготвена за спомагателни инспекции, като в същото време ще бъде свободна да подписва търговски съглашения с страни от целия свят. 

Сделката с Европейски Съюз към момента е допустима, безапелационен е Джонсън, само че в същото време акцентира, че " няма да направи компромис с основите на това, което значи да бъдеш самостоятелна страна ". От редакцията напомнят, че главният препъни камък в договарянията са настояванията Англия да се причисли към разпоредбите и стандартите на Европейски Съюз, както и да бъдат удвоени квотите й за лов на риба. 

Министрите в Лондон възнамеряват законодателство, което да отстрани юридическата мощ на миналогодишното съглашение за излизане от Европейски Съюз, стана ясно от медийните отчети. Този ход би отменил условието за нови митнически договорености за Северна Ирландия, които да спрат връщането към инспекциите на ирландската граница. Като част от протокола се чака Северна Ирландия да продължи да следва някои правила на Европейски Съюз след края на преходния интервал през 2021 година, с цел да се подсигурява, че няма твърда граница. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР