Министър-председателят на Финландия Сана Марин се извини за това, че

...
Министър-председателят на Финландия Сана Марин се извини за това, че
Коментари Харесай

Премиерът на Финландия отишла на дискотека след контакт със заразен с Covid-19

Министър-председателят на Финландия Сана Марин се извини за това, че е посетила нощен клуб часове откакто е влезнала в контакт с човек, инфектиран с Covid-19. Това съобщи BBC.

Сана Марин отишла на празненство в дискотека в Хелзинки в събота, откакто малко по-рано външният ѝ министър дал позитивен резултат за ковид. Първоначално й е било казано, че не е належащо да се изолира, защото е имунизирана, само че по-късно Марин пропуснала SMS, който я съветвал въпреки всичко да го направи.

36-годишният министър председател на социаллдемократите във Финландия съобщи, че текстовото известие, което я поучава да заобикаля обществени контакти, е изпратено на служебния ѝ телефон, който тя е оставила у дома. Когато видяла SMS-а в неделя, тя незабавно си направила тест за Covid и резултатът бил негативен.

Първоначално Марин отбрани дейностите си с аргумента, че е следвала съвета на държавния си секретар. Но в обява във Фейсбук по-късно тя се извини и съобщи, че е трябвало да ревизира два пъти напътствията и да направи по-добра преценка на обстановката.

Съгласно финландските Covid ограничения всеки, който е с две дози ваксина, не е длъжен да се изолира, в случай че влезе в контакт със инфектиран. Препоръчва се обаче хората да заобикалят обществени контакти, в случай че чакат достъп до тест за ковид. В обособени насоки за министри и чиновници на държавното управление също се предлага уединяване директно след контакт с хора с позитивни проби.
 Финландия прикани Европейска комисия да форсира доставките на ваксини
Финландия прикани Европейска комисия да форсира доставките на ваксини

Марин изпрати писмо до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР