Министър-председателят на България Кирил Петков коментира пред журналисти в парламента

...
Министър-председателят на България Кирил Петков коментира пред журналисти в парламента
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК ТV: Кирил Петков с нови подробности за позицията на България по конфликта НАТО-Русия

Министър-председателят на България Кирил Петков разяснява пред публицисти в Народното събрание позицията на България по спора сред НАТО и Русия.

" Нашата позиция ни дава опция освен да бъдем потребител на сигурност, само че и сътрудник в НАТО. Водеща е българската войска за българската сигурност в границите на градивния разговор със съдружниците в НАТО ", разяснява той.

" Ще бъдем в един глас с нашите съдружници ", добави министър председателят.

" Оттук нататък единственото водещо нещо, което ще води българското държавно управление, е българският интерес. Приоритизираме опцията българската войска да е водеща и да бъдем градивен член на Съюза ", посочи министър-председателят.

" Имаме голям брой рецесии, с които би трябвало да се оправим. Омикрон до този миг е под надзор. Новият модел работи добре. Ако бяхме работили по остарелия модел, в този момент всичко трябваше да е затворено. Радвам се, че през началото на февруари сметките за ток и газ ще бъдат по-добри, тъй като в тях ще влязат обезщетенията от декември. Това ще е глътка въздух за бизнеса ", показа Кирил Петков.

По тематиката за Северна Македония там тонът е доста по-конструктивен и позитивен.

" Успяваме да овладеем огромните шокови спешни обстановки. В момента напрежението НАТО-Русия успяхме да вземем най-точната позиция ", добави министър председателят.

" Ще създадем всички вероятни дипломатически стъпки, с цел да деескалираме спора. Никой няма употребява от този боен спор ", посочи министър-председателят.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР