Министър-председателят на България Бойко Борисов разпореди връщане на публиката по

...
Министър-председателят на България Бойко Борисов разпореди връщане на публиката по
Коментари Харесай

Борисов угоди и на феновете, върна ги на стадионите

Министър-председателят на България Бойко Борисов разпореди връщане на публиката по стадионите при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения против ковид, стана ясно от известие на Министерството на спорта. Новината пристигна часове откакто последователите на двата столични тима "Левски " и ЦСКА приканиха за анулация на заповедта, издадена от министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов, спортните събития де се организират без аудитория до края на месеца.

По предписание на премиера Бойко Борисов министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на опазването на здравето доцент Костадин Ангелов организираха консултация, на която беше взето решение да се позволи достъпът на аудитория до спортни мероприятия, провеждащи се навън, се споделя в известието на спортното ведомство.

Разрешава се оборудванията да бъдат запълнени до 50% от потенциала им. Максималният позволен брои на фенове в бранш е 1000 души, които би трябвало да бъдат настанени през седалка. По този метод ще бъде разрешено наличието на последователи на трибуните още за старта на футболното състезание в Първа лига. Мачовете от новия сезон стартират този петък (07.08).

Новината бе доказана от Министерство на здравеопазването с уточнението, че наложително остава и спазването на въведените общи противоепидемични ограничения в страната.

Това се показва в Заповед № РД-01-452/04.08.2020 година на здравния министър, издадена през днешния ден.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР