Министър-председателят Кирил Петков проведе среща с ръководството на Браншова камара

...
Министър-председателят Кирил Петков проведе среща с ръководството на Браншова камара
Коментари Харесай

Пътните строители остават в протестна готовност, въпреки срещата с премиера

Министър-председателят Кирил Петков организира среща с управлението на Браншова камара „ Пътища “

По време на диалозите бяха разисквани проблемите в бранша и методите за тяхното решение, съобщи

Пред представителите на строителните компании министър председателят още един път подчертава, че държавното управление е в подготвеност да им разплати незабавно над 600 млн. лв., само че за задачата е нужна глоба от Народното събрание.

Кирил Петков увери управлението на Браншова камара „ Пътища “, че останалите 50%, които се дължат на строителния отрасъл, ще бъдат платени след цялостна инспекция и мнения на експертни комисии. Министър-председателят бе безапелационен, че прави оценка напъните на строителите, само че с цел да извърши уговорките си към българските жители, би трябвало да има убеденост, че всички обществени средства се харчат по транспарантен и легален метод.

Оставаме в протестна подготвеност. Това съобщи Стефан Чайков, ръководител на УС на Българската браншова камара (БКК) "Пътища " след извършената среща с министър-председателя.

"В процеса на удължение на съглашението ще се изчистят всички елементи. Получихме уверението на премиера да се отпуши процесът по възстановяване на пътната инфраструктура, в това число има и решение на Народно събрание, което планува възлагането на остарели контракти по нови сектори за ремонт. Оставаме в протестна подготвеност, имаме рeшение и от днешното общо заседание. Бяхме подготвили специфична декларация, с която запознахме премиера, само че няма да я вършим обществено притежание. Ако не срещнем схващане по ускорение на процедурите от страна на държавната администрация сме в протестна подготвеност ", обясниха те.

Има подготвеност и за безсрочни протестни дейности стана ясно след срещата.

Протестът, плануван за сряда обаче, се анулира.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР