Министър-председателят Кирил Петков пристигна в Скопие. На летището българският премиер

...
Министър-председателят Кирил Петков пристигна в Скопие. На летището българският премиер
Коментари Харесай

Кирил Петков пристигна в Скопие


Министър-председателят Кирил Петков дойде в Скопие. На летището българският министър председател бе посрещнат от министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи, оповестиха от държавната пресслужба.

Официалната гала по посрещането на българския министър председател ще се организира в Министерския съвет на Република Северна Македония, където Петков ще се срещне с новия министър-председател на страната Димитър Ковачевски.

„ Посещението на премиера Кирил Петков в Република Северна Македония е явен знак за решимостта на българското държавно управление да стартира нов разговор със Скопие и да бъдат обрисувани идващите стъпки, които двете страни да подхващат за решение на отворените двустранни въпроси “, пишат още от държавната пресслужба.
Снимка: Правителствена пресслужба

Едно от първите обществено декларирани планове на Петков като министър-председател бе точно да се срещне с новия министър председател на Република Северна Македония незабавно след встъпването му в служба, с цел да бъдат конкретизирани работните групи и да се основат условия за тяхната дейна работа през идващите месеци.

Премиерът Кирил Петков дойде в Скопие, воден от разбирането, че политиката следва да служи на жителите и посредством нея да се намират пътища за решение на отворените въпроси. Министър-председателят към този момент неведнъж акцентира в свои обществени изяви, че е от огромно значение реториката по тематиката да бъде обърната, като се акцентира върху позитивите от добросъседството и непосредствените изгоди за жителите на Република България и на Република Северна Македония от задълбочаването на двустранното съдействие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР