Министър-председателят Кирил Петков направи изненадваща проверка на ТЕЦ „Брикел“ в

...
Министър-председателят Кирил Петков направи изненадваща проверка на ТЕЦ „Брикел“ в
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков установи обезпокоителни факти при изненадваща инспекция на ТЕЦ „Брикел“

Министър-председателят Кирил Петков направи изненадваща инспекция на Топлоелектрическа централа „ Брикел “ в Гълъбово. Премиерът посети персонално обекта дружно с вицепремиера и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, който преди няколко дни не беше позволен до мястото и направи фрапиращи констатации по отношение на опита му да откри действителната обстановка в „ Брикел “. Това заяви Правителствената осведомителна работа.

В рамките на днешната ревизия също бяха направени мощно притеснителни констатации, макар че потенциалът на ТЕЦ-а е бил понижен до 20%. Министър-председателят посети мобилната станция за премерване на атмосферния въздух, като равнището на регистрирания серен диоксид беше 5600 мг на пространствен метър, което съгласно проверяващите екипи на място е над 15 пъти по-високо от нормите. Стойността на измерените фини прахови частици беше 1367 мкг/м3 при норма 50 мкг/м3 за този тип обекти.

Заедно с премиера Кирил Петков и с вицепремиера Борислав Сандов в инспекцията през днешния ден участваха представители на редица институции: Регионална инспекция за опазване на околната среда – Стара Загора, Регионална инспекция за опазване на околната среда – Хасково, Групово дело „ ПБЗН “, Инспекцията по труда, Националния център по публично здраве и разбор. От всички институции министър-председателят изиска подробни отчети и бърза реакция. Премиерът Петков ще изиска и отчет от ДАНС, с цел да се откри кой е действителният притежател на „ Брикел “ и дали е налице връзка с господин Христо Ковачки, която не е заявена по надлежния ред.

Вицепремиерът Борислав Сандов от своя страна посочи, че през последните шест години против Топлоелектрическа централа «Брикел» има 51 наказателни постановления. Голяма част от тях не са обжалвани на втора инстанция и Сандов позволи, че евентуално са написани по този начин, че да падат в съда.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР