Министър-председателят Кирил Петков е на работно посещение в САЩ днес

...
Министър-председателят Кирил Петков е на работно посещение в САЩ днес
Коментари Харесай

Премиерът Петков е на двудневно работно посещение в САЩ

Министър-председателят Кирил Петков е на работно посещаване в Съединени американски щати през днешния ден и на следващия ден, с цел да сложи значимите за България въпроси на енергийната и икономическа сигурност, оповестиха от държавната пресслужба.

Визитата във Вашингтон е част от проекта на държавното управление за координирано решение на проблемите с газа и инфлацията. Премиерът Петков ще разговоря с високопоставени представители на държавното управление на Съединени американски щати и с президента на Световната банка Дейвид Малпас.

Основни тематики на срещите му ще са ограничения за енергийна самостоятелност на България след едностранното преустановяване на доставките на газ от страна на " Газпром ". Отбраната и вложенията също ще са част от диалозите в подтекста на съветската експанзия в Украйна и одобряване на българския суверенитет.

Във Вашингтон министър председателят Петков е дружно с министъра на енергетиката Александър Николов, министъра на защитата Драгомир Заков и заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова.

Визитата в Съединени американски щати е по покана на ръководителя на Мюнхенската конференция по сигурността Кристоф Хойсген. Планирано е присъединяване на българския министър председател в лидерска среща на най-високо равнище, проведена от Конференцията, която е одобрена като един от най-значимите интернационалните конгреси по въпросите на външната политика и сигурността.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР