Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Общия дебат на 75-ата

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Общия дебат на 75-ата
Коментари Харесай

Борисов ще говори на онлайн сесия на ООН по "разни" въпроси

Министър-председателят Бойко Борисов ще взе участие в Общия спор на 75-ата постоянна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, който ще се състои от 22 до 30 септември, заяви държавната пресслужба. Темата на дискусията е: „ Бъдещето, което желаеме, и Организация на обединените нации, от която се нуждаем: потвърждаване на груповия ни ангажимент към мултилатерализма - справяне с пандемията COVID-19 посредством ефикасни многостранни дейности “. 

В своето изявление Борисов ще показа позициите на България по необятен набор от въпроси , включени в дневния ред на сесията и представляващи интерес за нашата страна в районен и световен проект,  като ще подчертава върху нуждата от тясно съдействие и координирани дейности при осъществяването на задачите, чиито основен принцип е „ Никой да не бъде зарязан “, разясняват от Министерски съвет.

Заради пандемията, породена от ковид, международният конгрес ще се организира напълно онлайн, а не в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

А през днешния ден Бойко Борисов ще взе участие в първата за Десетилетието на действието Среща на високо ниво по устойчивото развиване, проведена от генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш. Тя също ще се проведе онлайн. 

 

Тази година България отбелязва 65-годишнина от приемането й за член на международната организация.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР