Министър-председателят Бойко Борисов ще представи в Народното събрание резултатите от

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще представи в Народното събрание резултатите от
Коментари Харесай

Борисов ще отчете европредседателството пред депутатите, отговаря на Нинова

Министър-председателят Бойко Борисов ще показа в Народното събрание резултатите от евпредседателството на страната ни. За излушването на премиера народните представители гласоподаваха авансово и процедурни правила. След като осведоми депутатите за постигнатото от страната като ротационен ръководител министър председателят Борисов ще взе участие в парламентарния надзор. 
Той ще дава отговор на въпрос на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за политиката на държавното управление по въпросите на миграцията. 

Съгласно признатите правила, министър-председателят ще показа отчет за присъединяване на страната в процеса на взимане на решения в Европейския съюз по време на нашето председателство и за главните цели по време на Австрийското председателство. 
Парламентарните групи ще имат право  на по едно изявление и ще могат да слагат съответни въпроси на министри от кабинета. Право на изказвания ще имат и присъстващите представители на Европейския парламент. 
Премиерът Бойко Борисов към този момент показа пред евродепутатите в Страсбург резултатите от Българското председателство, както и главните цели. Сред тях той открои  европейската вероятност за Западните Балкани, сигурността и стабилността в Европа, младежите и цифровата стопанска система.
В рамките на постоянния парламентарен конторл на депутатски въпроси ще дават отговор петима министри. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР