Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде домакин на Четиристранната среща на

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде домакин на Четиристранната среща на
Коментари Харесай

Варненската четворка отново се събира в Евксиноград днес

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде хазаин на Четиристранната среща на високо ниво сред България, Гърция, Румъния и Сърбия на 2 ноември, петък, в резиденция „ Евксиноград “. Министър-председателите на България, Гърция и Румъния - Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Виорика Дънчила и президентът на Сърбия Александър Вучич ще обсъдят развиването на взаимните инфраструктурни планове в подтекста на свързаността на Балканите. Фокус на срещата ще бъде и задълбочаването на районната непоклатимост, както и настоящи европейски въпроси.

Сред дискутираните тематики ще бъдат газовите връзки на Източното Средиземноморие. Също по този начин ще бъде разисквано задълбочаването на съдействието в региона на киберсигурността, построяването на пречиствателните станции за води.

По-късно водачите от формата ще проведат работен обяд, в който ще взе участие и министър-председателят на Държавата Израел Бенямин Нетаняху.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е на работно посещаване в България по покана на българския министър-председател Бойко Борисов. На 1 ноември в резиденция „ Евксиноград “ двамата организираха среща на четири очи, която бе последвана от пленарно съвещание. По време на диалозите бяха разисквани двустранните връзки в области от съвместен интерес, като акцент бе подложен върху интернационалните и районни тематики.

Първата среща на високо ниво сред България, Гърция, Румъния и Сърбия беше още веднъж в " Евксиноград " през октомври предходната година. Тогава се роди и неофициалното име на формата - " Варненската четворка ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР