Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с заместник-председателя на Европейската комисия

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с заместник-председателя на Европейската комисия
Коментари Харесай

Борисов представи на Шефчович газовия хъб Балкан

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с заместник-председателя на Европейската комисия и еврокомисар с сектор енергиен съюз Марош Шефчович. На срещата Борисов срещна Шефчович с газовия хъб " Балкан ".

Премиерът акцентира значимостта от плана . Според него построяването на газовия хъб " Балкан " е от огромна значение за политиката за консолидиране и развиване на свободен и конкурентен газов пазар в Югоизточна Европа. Борисов уточни и че посредством този балкански план ще бъде обезпечена либерализацията на енергийните пазари и ще има налична сила за потребителите.

 Банките не са отказвали финансиране по договорката с ЧЕЗ, твърдят от Обновена
Банките не са отказвали финансиране по договорката с ЧЕЗ, твърдят от " Инерком "

" Инерком " договаря с банките

В хода на срещата Борисов съобщи на еврокомисаря и че като ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз страната ни ще продължи дейностите си за реализиране на постоянен Европейския енергиен съюз и позитивни резултати по предпочитаните тематики в региона на енергетиката.

В подтекста на основния приоритет на българското председателство, а точно европерспективата на Западните Балканите, Борисов се похвали на Шефчович и за напредъка по самодейностите за увеличение на междусистемната съгласуваност на района. И двамата се съгласиха, че насърчаването на районното съдействие и енергийната интеграция на района са значими за установяването на сигурна, добре функционираща и налична енергийна система.

 Борисов показа плана за хъб
Борисов показа плана за хъб " Балкан " в Истанбул

На 22-ия Световен петролен конгрес
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР