Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с кмета на Ботевград Иван

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с кмета на Ботевград Иван
Коментари Харесай

Борисов разпореди ежедневно наблюдение на язовир Бебреш край Ботевград

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов във връзка водоснабдяването в града. Причината за визитата на Борисов е това, че градоначалникът преди дни сигнализира за заплаха от водна рецесия, сходна на тази в Перник. Кметът срещна премиера с проблемите и действителната обстановка с водата в региона.

В рамките на диалога министър-председателят разпореди на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева да ревизира локалния Водноелектрическа централа "Бебреш " дали работи отвън обсега на своето позволение, издадено от "Басейнова дирекция ". А на районния министър Петя Аврамова министър председателят подреди да окаже подпомагане на локалната администрация за работата на ВиК мрежата.

По време на срещата стана ясно, че към сегашния миг няма непосредствена заплаха от режим на водата в Ботевград. През последните месеци ВиК екипите са подхванали дейни дейности по ремонт на водоснабдителната мрежа в града, вследствие на което загубите на вода са намалели с 6% за последния месец.

"Разпоредил съм наблюдението на язовир "Бебреш " да продължи всекидневно, с цел да се подсигурява вода за жителите на региона ", увери Борисов.

Към момента потребният размер на водата в язовира е съвсем 1 500 000 куб. метра, като среднодневно от него се черпят към 14 хиляди куб. метра. Това значи, че водоподаването е обезпечено за най-малко близо 4 месеца.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР