Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с европейския комисар по иновации,

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с европейския комисар по иновации,
Коментари Харесай

Премиерът обсъди с Мария Габриел новия й ресор в ЕК

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с европейския комисар по нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Мария Габриел в Министерския съвет.

Двамата разискаха целите на Габриел през 5-годишния мандат на новата Европейска комисия, която встъпи в служба на 1 декември.

Премиерът беше безапелационен, че повереният на Мария Габриел сектор е огромно самопризнание за страната ни и дава доста благоприятни условия за работа в полза на Европейския съюз и неговите жители. Той изрази убеденост, че Габриел ще управлява сполучливо своя сектор, който съчетава основополагащи европейски полезности, като обучение, просвета и юноша с настоящите тематики за суперкомпютрите и цифровите хъбове.
 Мария Габриел поема сектор
Мария Габриел поема сектор " Иновации и юноша "

Урсула фон дер Лайен разгласи разпределението на екипа си

Борисов посочи сериозната отговорност на Мария Габриел, която ще ръководи програмата " Хоризонт Европа " с препоръчан от Европейската комисия бюджет в размер на 100 милиарда евро.

По негови думи ресорът на българския еврокомисар в новата Комисия кореспондира и с основни цели от управническата стратегия на българското държавно управление.

Той изрази убеденост, че откритото доверие и чудесно съдействие сред България и Европейската комисия ще продължи и отсега нататък.
 Боил Банов горделив с новия сектор на Мария Габриел
Боил Банов горделив с новия сектор на Мария Габриел

Това е най-хубавото за България, уверен е той

От своя страна Мария Габриел съобщи, че възприема като голяма чест отговорностите си на европейски комисар по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта. Тя уточни, че ще се стреми да позволи съществени провокации, пред които е изправена Европа.

Габриел подчертава върху смисъла на образованието и опциите за образование през целия живот , вероятностите за младежите, поддръжката за научните откриватели, насърчаването на нововъведенията и съхраняването на културното завещание.

Тя изрази убеденост, че в новата Европейска комисия щ е работи с сътрудниците си в дух на съдействие и доверие , тъй че да се реализират доста общи начинания и да се отговори на упованията на европейските жители и на провокациите пред Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР