Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с председателя на ЕК Урсула фон

...
Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с председателя на ЕК Урсула фон
Коментари Харесай

Премиерът много загрижен за природата пред фон дер Лайен

Министър-председателят Бойко Борисов беседва с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в границите на Световния стопански конгрес в Давос, оповестиха от държавната пресслужба. Във фокуса на диалога им бяха водещите тематики от дневния ред на форума, свързани с опазването на природата, прозрачността на бизнеса, бъдещето на труда и геополитически въпроси.

Българският министър председател посочи, че превръщането на Европейски Съюз до 2050 година в първия в света безпристрастен във връзка с климата блок е огромно предизвикателство, само че също по този начин и чудесна опция. „ Преходът към климатична индиферентност ще изисква по-големи вложения за постигането на задачата, само че това ще е ослепителен знак, че Европа слага преди всичко здравето на своите жители и опазването на природата за бъдещите генерации “, показал Борисов пред Урсула фон дер Лайен.

В тази връзка двамата обсъдили значимостта и ролята на новата тактика на Европейска комисия, известна като Европейски зелен пакт, за който се планува финансиране от към 1 трилион евро през идващото десетилетие. Пактът дава опция по този начин да се промени методът ни на живот, че жителите да живеят по-здравословно, а предприятията да станат още по-модерни и конкурентоспособни.

„ Успехът на Европейския зелен пакт и на битката с климатичните промени може да се обезпечи, в случай че тези начинания бъдат подкрепени от всички страни, изключително тези с високи парникови излъчвания. Необходимо е образецът на Европейски Съюз да бъде последван от нашите сътрудници и от главните играчи на интернационалната сцена “, безапелационен бил премиерът Бойко Борисов. В известието не се загатва какво е декларирала Урсула фон дер Лайен.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР