Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Ловеч на 28 септември сутринта,

...
Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Ловеч на 28 септември сутринта,
Коментари Харесай

Митрополит Гавриил награди Бойко Борисов с ордена на Ловчанската митрополия

Министър-председателят Бойко Борисов дойде в Ловеч на 28 септември сутринта, с цел да му бъде връчен църковен медал.
Пред новия катедрален храм " Св. св. Кирил и Методий " той беше посрещнат персонално от кмета Корнелия Маринова, от други публични лица и задушевно приветстван от жители. Премиерът беше съпроводен от зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.
След това Ловчанският митрополит Гавриил връчи на премиера ордена на светите Новоселски мъченици, като му благодари за финансовата помощ по създаване на храма и изографисването му. „ Благодаря и за държавното решение да не се затварят храмове у нас по време на огромните християнски празници напролет и ние нямахме нито един инфектиран. Това е едно от многото основанията за ордена “, сподели още владиката.

Решението за ордена е от 16 март 2020 година, само че заради пандемията връчването стана през днешния ден.
„ Благодаря на вас за ордена, веселя се за новата катедрала, преди нямаше такава катедрала, тя е може би една от най-добре изрисувание у нас. Да ти е драго да влезеш и да се радваш, освен на църквата, само че и на изкуството на художниците “, сподели Бойко Борисов, който получи и подарък икона.
Изографисването на храма се прави от академични преподаватели от Велико Търново и студенти,, отпред с проф. доктор Владимир Аврамов.
 Кметът на Ловеч е определен за представител на Ловешка област в Регионалния съвет за развиване на Северозападния регион за обмисляне Кметът на Ловеч е определен за представител на Ловешка област в Регионалния съвет за развиване на Северозападния регион за обмисляне
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която ръководи непрекъснатата комисия на НСОРБ по еврофондовете, е определена на 17 септемв...
След това формалните лица посетиха първото у нас частно главно учебно заведение „ Свети Седмочисленици “. По пътя до такава степен кметът Корнелия Маринова описа на премиера какви поправки са осъществени в Ловеч и че в този момент стартира ремонт на пл. “ Свобода “ до храма.

През целия маршрут гостите бяха придружени от групи жители. На журналистически въпрос за новата партия на Цветан Цветанов,: „ Ние сме като едно семейство, което след 20 години брак се е развело. При мен останаха децата “.
След това министър председателят посети предприятието „ Велга “ и печатница „ Дъга “.
Припомняме, че на 21 септември т.г., министър-председателят Бойко Борисов беше край Ловеч на градежа Автомагистрала „ Хемус “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР