Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Босна и Херцеговина. Това обяви

...
Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Босна и Херцеговина. Това обяви
Коментари Харесай

Борисов от Босна: Няма нищо по-свято от мира на Балканите

Министър-председателят Бойко Борисов дойде в Босна и Херцеговина. Това разгласи самият той посредством страницата си във "Фейсбук ", като не пропусна за следващ път да подчертае значимостта на района на Западните Балкани.

"Започна визитата ми в Босна и Херцеговина със среща с члена на Председателството на страната господин Драган Чович. Във вторник ще вземам участие в откриването на Международния стопански панаир в Мостар. Бих желал по този метод още веднъж да се подчертае смисъла на икономическото развиване на страните от Западните Балкани за европейската им перспектива”, написа министър председателят в обществената мрежа.

Освен, че ще е част от икономическия конгрес, в Мостар Бойко Борисов ще се срещне със сръбския президент Александър Вучич, като се чака да приказва с него върху тематиката за връзките сред Сърбия и Косово.

На провелата се към този момент среща сред Бойко Борисов и Драган Чович са разисквани двустранните връзки, пред които има неусвоен капацитет по общото изразено мнение, евроатлантическата вероятност на страните от района и най-сериозният инструмент за гарантирането ѝ – развиването на стопанската система и на инфраструктурата.

"Успяхме да сложим на масата тематиката Западни Балкани – и в Европейския съюз, и в НАТО. Радвам се, че ще видя тук и сръбският президент Вучич, и министър председателят на Хърватия Пленкович, и всички сътрудници. Така че в тази толкоз значима изборна година за Босна и Херцеговина по всевъзможен метод да се опитаме да оказваме помощ за единството на страната по пътя ѝ към Европейски Съюз и НАТО. За нас, за Балканите не би трябвало да се подхожда егоистично.

Нито една страна сама не може. Няма нито една страна, при която и един проблем, да не засегне останалите. Следите от войните още личат, светът е в много огромна рецесия, умират хора, войната в Сирия върви ужасяващо. Но ние преди 20 година сме изживявали всичко. По-свято нещо от мира няма и би трябвало да го създадем.

Направим ли си жп линиите, цифровата инфраструктура, автомагистралите, ще има бизнес, ще има развиване, ще има разцвет. Другото го пробвахме, не донесе нищо ", сподели още Борисов пред публицисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР