Министър-председателят Бойко Борисов посрещна председателя на Европейската комисия Урсула фон

...
Министър-председателят Бойко Борисов посрещна председателя на Европейската комисия Урсула фон
Коментари Харесай

Бойко Борисов посрещна у нас председателите на ЕК и Европейския съвет

 Министър-председателят Бойко Борисов посрещна ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Петко Войвода ", от където ще огледат с хеликоптер част от южната граница на страната ни. " Тук сме на триъгълника сред трите страни – България, Гърция и Турция ", означи министър председателят Борисов пред Урсула декор дел Лайен и Шарл Мишел. Преди да излетят, министър-председателят сподели на европейските си посетители преоборудваната гранична полиция. Борисов подчертава също върху инфраструктурата, която се построява с помощта на европейската взаимност, както и енергийните планове, по които страната ни работи. Премиерът обърна внимание и на постигнатата по-рано през днешния ден договореност с " Газпром ". " Благодарение на доста положителните договаряния и помощта на Европейска комисия, постигнахме цена на природния газ с над 40% по-ниска ", добави Борисов.

" Целият район е в напредък. Идват доста туристи ", означи българският министър-председател. По думите му е значимо да бъде проявен разсъдък и да се откри решение за проблемите в района. " Истината е в политическо и дипломатическо решение. Иначе сме изключително  добре готови, години наред, само че дипломацията е преди всичко ", безапелационен беше министър председателят Бойко Борисов.

В рамките на полета с хеликоптер министър председателят Борисов персонално ще запознае европейските водачи с голямата отговорност, която България носи, поддържайки високо равнище на сигурност на външната граница на Европейски Съюз. Миграцията e предпочитана за страната ни тематика, поради географското ни разположение. Постигнатото през годините се дължи както на ограниченията, подхванати на национално равнище, по този начин и на положителното съдействие със прилежащите трети страни.

" Моята тактичност е за добросъседство и мир. Конфликт в района значи по-малко вложения, по-нисък напредък, по-малко туризъм, обезпокоени хора ", разяснява министър председателят Борисов пред публицисти на границата. Министър-председателят подчертава върху рационалната политика, която води българското държавно управление. " Работим безшумно, дисциплинирано, рационално. Не работим против нашите съседи, мисля, че това се прави оценка високо в Европа ", означи още Борисов.

Българският министър-председател досега неведнъж е изтъквал пред сътрудниците си от Европа смисъла на разговора и полагането на общи старания за решаването на проблемите в района. Според премиера Борисов е основен салдото сред взаимност и отговорност, както и отчитането на спецификите на обособените страни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР