Министър-председателят Бойко Борисов посрещна новоизбрания председател на Европейската комисия Урсула

...
Министър-председателят Бойко Борисов посрещна новоизбрания председател на Европейската комисия Урсула
Коментари Харесай

Борисов пред Фон дер Лайен: С удоволствие бихме работили за дигитализацията

Министър-председателят Бойко Борисов посрещна новоизбрания ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която идва на посещаване в България. Визитата е част от консултациите, които Урсула фон дер Лайен организира с водачите на страните членки на Европейски Съюз преди представянето на цялостния състав на новата Комисия за утвърждение пред Европейския парламент. Преди началото на диалозите на "четири очи " Борисов и Фон дер Лайен направиха взаимно изказване пред медиите, съобщи кореспондент на "Банкеръ ".

"Чест и наслаждение е, че съм тук в София. За мен е доста значимо, че съм тук, тъй като България е значим член на Европейски Съюз ", уточни бъдещият началник на Европейската комисия, като разясни, че към този момент две седмици беседва с кандидате за еврокомисари.

На собствен ред министър председателят Бойко Борисов сподели, че нововъведенията и хората са приоритет на неговото държавно управление и на драго сърце българският еврокомисар би работил за това портфолио. "Не единствено дигитализацията, тя е значима, само че са значими и хората. Централна и Източна Европа има голям капацитет. Много мозъци от всички страни от някогашния социалистически лагер работят на Запад. Сега Западът е задължен да влага доста пари, с цел да повишим квалификацията, конкурентоспособността на страните от района и Балканите ", уточни още Борисов.

Очаквайте детайлности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР