Министър-председателят Бойко Борисов посети Софийската духовна семинария. Премиерът разгледа обновените

...
Министър-председателят Бойко Борисов посети Софийската духовна семинария. Премиерът разгледа обновените
Коментари Харесай

Премиерът провери ремонта в Софийската духовна семинария

Министър-председателят Бойко Борисов посети Софийската духовна семинария. Премиерът прегледа обновените общежитията в духовното учебно заведение. "То си е хубост!'', съобщи Борисов при влизането си в постройката.

Средствата за ремонт на Семинарията бяха отпуснати през 2017 година Тогава кабинетът даде 2,3 млн. лева за ремонт и основаване на подобаващи условия за учениците.

"Близо милион дадохме и за джамията в Разград. Към 5 милиона дадохме и за манастира в Кърджали. Възстановихме и църквата. Стана доста хубаво”, сподели министър председателят. Той прегледа стаите, в които спят учениците и остана удовлетворен от направеното.

В параклиса на пансиона Борисов целуна икона и си пожела новата година да потръгне с Божията помощ. "Без Господ нищо не може да се направи”, заключи той.

Министър-председателят седна на един от новите чинове в класната стая и прегледа новата образователна техника. "Не имах вяра, че и вие сте минали на преносими компютри ", обърна се той към свещениците.

"Първо да видят по какъв начин работи, а след това го зареждаш с нематериалност, нали? ", пошегува се министър председателят. Той съжали, че не е взел просветителния министър Красимир Вълчев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР