Министър-председателят Бойко Борисов поиска от еврокомисаря по бюджет и човешки

...
Министър-председателят Бойко Борисов поиска от еврокомисаря по бюджет и човешки
Коментари Харесай

Борисов иска амбициозна многогодишна финансовата рамка на ЕС

Министър-председателят Бойко Борисов изиска от еврокомисаря по бюджет и човешки запаси Гюнтер Йотингер новата Многогодишна финансова рамка на Европейски Съюз 2021-2027 година да бъде амбизциозна.

" Искаме да сме амбициозни - то тогава ни е нужен и упорит бюджет. От това зависи и бъдещото ни развиване, както и да покажем, че Европейски Съюз може да работи единно в сложни времена и да излезе още по-силен от рецесиите ", съобщи Борисов пред Йотингер в Мюнхен, в хода на Международната конференция по сигурността.
 Борисов разисква в Мюнхен новата епоха сред международните сили
Борисов разисква в Мюнхен новата епоха сред международните сили

Среща се с Барние, Каренбауер и Американския еврейски комитет

Премиерът също по този начин съобщи, че поддържа причините и позицията на Европейска комисия за привършване на договарянията по МФР до октомври 2019 година.

Според Борисов е значимо България да откри салдото сред политиката за напредък и новите цели.
" България, като външна граница на Европейски Съюз, добре схваща нуждата от обезпечаване на задоволително средства за новите провокации, изключително в региона на сигурността, миграцията и защитата. Но също толкоз значимо е бюджетът на Европейски Съюз да влага в напредък, претовареност, конкурентоспособност и конвергенция ", акцентира министър председателят, добавяйки изрично, че за страната ни кохезионната и общата селскостопанска политика са от предпочитано значение и са потвърдили своята добавена стойност за целия Европейски Съюз.

" Изключително належащо е в допълнение усилване на фокуса върху потребностите на най-слабо развитите райони . Само по този начин ще избегнем задълбочаването на изоставането и ще подпомогнем усилването на икономическото и общественото развиване и на Европейски Съюз като цяло ", добави Борисов.
 Борисов призна - светът е ужасно нерешителен
Борисов призна - светът е ужасно нерешителен

Борисов се тормози за района поради спора Русия - Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР