Министър-председателят Бойко Борисов не подкрепя идеята на вицепремиера Валери Симеонов

...
Министър-председателят Бойко Борисов не подкрепя идеята на вицепремиера Валери Симеонов
Коментари Харесай

Борисов не подкрепя връщането на пушенето в заведенията

Министър-председателят Бойко Борисов не поддържа концепцията на вицепремиера Валери Симеонов за либерализиране на режима на тютюнопушене в заведенията, заяви bTV. Това разгласи самият Борисов след конференция на компаниите в тютюневия бранш, на която участва дружно с част от министрите.

Всеки водач на партия в обединението има своето мнение, само че въпросът не е поставян на съдружния съвет. Ако бъде подложен, ГЕРБ няма да поддържа предлагането, сподели Борисов. Той припомни, че точно неговата партия е въвела възбраната и че той поддържа всички дейности, свързани с битката против тютюнопушенето, увреждащо човешкото здраве.

В средата на месеца Симеонов предложи с смяна в Закона за здравето пушенето в обособени пространства в заведенията още веднъж да бъде позволено.

По думите на Борисов Симеонов е изразил своето персонално мнение. " Не сме говорили, само че това не значи, че не може да има мнение. Демокрация е, плурализъм на отзиви – аз поддържам това нещо ", сподели още Борисов.

В момента пушенето в заведения е изцяло неразрешено. Изключение законът прави единствено в особено обособени места, само че единствено когато прозорците са отворени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР