Министър - председателят акад. Николай Денков коментира ситуацията в Израел

...
Министър - председателят акад. Николай Денков коментира ситуацията в Израел
Коментари Харесай

Премиерът Денков за войната: Всички възможни рискове са обсъдени, няма нужда от допълнителни мерки засега

Министър - ръководителят акад. Николай Денков разяснява обстановката в Израел и дали се възнамерява нов полет от България, който да изтегля българи.
 
" Това, което сме се разбрали с Мария Габриел е, че сега, в който има група българи, които би трябвало да се изведат от там, в случай че е безвредно за полета, незабавно ще бъде обезпечен ", съобщи той.

По думите му би трябвало да има група от жители, които съгласно външно министерство, би трябвало да бъдат превозени и израелските управляващи да кажат дали може да се реализира полета.

" Това е задачата на съвета по сигурността - да се чуят деликатно отчетите на другите служби, да се съпостави информацията и в случай че би трябвало - да се вземат спомагателни ограничения. Вече имахме среща на контратерористичната група и всичко, което беше показано като вероятни опасности е разисквано и всички ограничения, които е належащо са взети ", съобщи Денков.

Според него за момента не се нуждаем от спомагателни ограничения, само че в случай че има смяна в обстановката и по тази причина ще има от време на време такива срещи - тогава ще бъдат взети. В момента, по негови думи, няма потребност от нищо повече.

По отношение на ултиматумът, който Израел даде на " Хамас " жителите на територията да изоставен за 24 часа, Денков съобщи, че го тормози дотолкоз доколкото може да сътвори дълготрайно опасности за България - а рисковете, съгласно него, са ясни. " От една страна бежанска вълна, само че незабавно споделям, че сега няма такава непосредствена заплаха, в случай че има бежанска вълна, тя ще бъде ориентирана към други страни. Второто е вероятни препядствия върху превоза на нефт. Трябва да забележим по какъв начин ще се развие обстановката, не можем да предскажем тъкмо какво ще се случи ", безапелационен бе министър председателят. Той добави, че всички ограничения, които е трябвало да се вземат, към този момент са взети.

По отношение на идния избор на съмнение Денков съобщи, че съгласно него причините са изцяло измислени.

" Аргументите за вота на съмнение са изцяло измислени, в тях няма нищо, което да е съдържателно откъм стопанска система и енергетика. Това, което има са изкуствени страхове на хората, които имат съображение да са обезпокоени, само че тези страхове са разпалени от политици, които си вършат политическата пропаганда за локалните избори ", добави министър председателят.
В отговор на Българска социалистическа партия от четвъртък при положение, че вота на съмнение не мине, още идната седмица ще се изиска втори избор, Денков отвърна: " Значи втория серия от същото ".

По тематиката с протестиращите енергетици и миньори, които освободиха придвижването, министър председателят Денков съобщи, че ги е поканил непрестанно и във всеки един миг могат да дойдат и напомни, че точка 7 от съглашението, което са подписали е, че ще не престават да договарят.

" Така че аз ги очаквам, диалозите се водят там, където може да се седне, да се разисква кой кого го интересува - няма смяна в това отношение ", добави той.

На въпрос тормози ли се от ефикасни протестни дейности през зимата, Денков отвърна: " Аз първо споделям изрично, че няма никакво съображение за тези претенции и по този начин чакам, че самите енергетици като мине малко страстта към това, което се случва е, че ние в действителност работим за тях - те работят против себе си ", безапелационен бе той.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР