Министър Кирил Ананиев е поискал оставката на управителя на Националната

...
Министър Кирил Ананиев е поискал оставката на управителя на Националната
Коментари Харесай

Здравният министър поиска оставката на управителя на НЗОК

Министър Кирил Ананиев е изискал оставката на шефа на Националната здравноосигурителна каса проф. Камен Плочев. Това сподели самият финансист пред публицисти в Народното събрание, като означи, че е направил това още през вчерашния ден.

Съдбата на Плочев нажежи и пристрастеностите в пленарната зала, като левицата упрекна ГЕРБ, че с тематиката за Народния съд и ориста на Валери Жаблянов се пробват да прикрият рецесията в опазването на здравето. Жельо Бойчев от Българска социалистическа партия цитира писмо на шефа на касата, в което се показва, че има потребност от актуализация на бюджета й със 140 млн. лева

„ Разбирам, че ще бягате от този спор, тъй като носите отговорност за положението на здравната система, само че няма да ви позволим”, сподели Бойчев. Той добави, че към този момент имало сигнали за здравноосигурени жители, на които им се отхвърля здравна помощ в Западна Европа.

Колегата му от Българска социалистическа партия Славчо Велков предизвести министъра на опазването на здравето да не заплашва " един български професор " и да не му желае оставката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР