Минималната пенсия да стане 300 лв., а таванът да достигне

...
Минималната пенсия да стане 300 лв., а таванът да достигне
Коментари Харесай

Минималната пенсия се вдига до 300 лв., а таванът – до 1400 лв.?

Минималната пенсия да стане 300 лева, а таванът да доближи 1400 лева през идната година. Това е един от 4 разновидността за нарастване на пенсиите, разгласи общественият министър Деница Сачева.

Бонусът от 50 лева пък може да се изплаща до март. Премиерът Бойко Борисов към този момент разгласи, че той. Моите упования са това да продължи и през първото тримесечие на 2021 година, изясни още общественият министър, представена от " Български фермер ".

Причината е, че съгласно статистиката приблизително се отделят по към 56 лева на месец за медикаменти и по този начин възрастните хора ще бъдат подкрепени през най-тежките месеци.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Минималната пенсия да се вдигне с 50 лв. и да е 300 лв. на...

Останалите разновидности за повдигане на пенсиите, които се разискват единствено посредством повдигане на коефициента, посредством осъвременяване с приход от 2015 година или швейцарското предписание плюс, само че със повишен %. Различните разновидности костват сред 1,2 и 3,8 милиарда лв..

Сега минималната пенсия е 250 лева, до момента в който оптималната е 1200 лева " В момента се вършат разнообразни калкулации, с разнообразни разновидности. Нашето предпочитание е да подкрепим всички български пенсионери, в същото време обаче да запазим солидарния и обективен модел на пенсионната система. Различни са разновидностите, като най-благоприятният, може би, е минималната пенсия да стане 300 лева, а оптималната 1400 лева ", изясни Сачева.

Така обаче ще би трябвало да се вдигне и оптималният застрахователен приход, тъй като е закован на 45% от него. Така лимитирани на него ще останат към 9000 индивида.

Догодина минималната заплата ще е 650 лева, само че към момента няма решение дали всички заплати в бюджетния бранш ще бъдат вдигнати с 10%. Пир по време на рецесия:

Обсъждало се обаче повишението на възнагражденията в общинските администрации. През тази година държавното управление към този момент подвигна с 30% заплатите в 28 администрации, които са натоварени в битката с ковид.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР