Минесота Тимбъруулвс постигна седмата си поредна победа в Националната баскетболна

...
Минесота Тимбъруулвс постигна седмата си поредна победа в Националната баскетболна
Коментари Харесай

Меле беляза мач от НБА

Минесота Тимбъруулвс реализира седмата си поредна победа в Националната баскетболна асоциация, откакто се наложи със 104:101 над Голдън Стейт Уориърс като посетител.

Двубоят стартира с всеобщ пердах, нетипичен за НБА, което докара до изключването от игра на трима баскетболисти. По-малко от две минути след старта на срещата Клей Томпсън от отбора на домакините и Джейдън МакДаниелс от отбора на гостите се сдърпаха в средата на терена. Към заформящото се меле се включи центърът на " вълците " Руди Гобер, който се опита да раздели съотборника си МакДаниелс от Томпсън. В този миг обаче Гобер бе нападнат в тил от Дреймонд Грийн, който приложи задушаваща хватка през гърлото на французина. Това докара до в допълнение напрежение, само че въпреки всичко абсурдът утихна след няколко минути.

В резултат на това от игра бяха изгонени Грийн и Томпсън от Голдън Стейт и МакДаниел от Минесота.

Домакините, които бяха и без контузения си плеймейкър Стеф Къри, останаха без трима от читиримата си най-опитни играчи, само че все пак водеха в резултата през съвсем целия мач. Чак в средата на последната четвърт Минесота съумя да поеме надзор над играта и да поведе.

Най-резултатен за спечелилите, които към този момент имат баланс от 8 победи и единствено 2 загуби, бе Карл-Антъни Таунс с 33 точки, като той хвана и 11 битки. Антъни Едуардс добави още 20 точки, а с 13 приключи Майк Конли.

За отбора на Голдън Стейт, който загуби за четвърти следващ път, с рекордните в кариерата си 23 точки се регистрира новобранецът Брандин Поджимски, а хърватинът Дарио Шарич означи 21 точки.

Шампионът Денвър Нъгетс записа деветата си победа през сезона след 111:108 над гостуващия Лос Анджелис Клипърс. По този метод Денвър нанесе шеста поредна загуба на " ножиците ", които към момента нямат триумф, откогато в отбора бе притеглен Джеймс Хардън.

През по-голямата част от мача Денвър бе тимът, който водеше в резултата, като малко преди почивката преднината на домакините доближи 13 точки. В началото на последната четвърт обаче гостите от Лос Анджелис направиха поврат и даже излязоха напред със 7 точки при 99:92. 

Последва обаче нов поврат в интерес на домакините, които в тези минути бяха водени от Аарън Гордън. Тежкото крило вкара 9 точки в заключителната четвърт при стопроцентова пукотевица. Най-резултатен за спечелилите бе Никола Йокич, който приключи с 32 точки, 16 битки и 9 асистенции. Гордън добави 20 точки, а с 18 завърши Реджи Джаксън.

За Лос Анджелис Клипърс Пол Джордж бе над всички с 35 точки. Още 21 точки прибави Хардън, а с 15 приключи Кауай Ленард. 

По-малко от пет секунди преди края Джордж можеше да изравни резултата, само че стрелбата му от тройката направи " уеджи ", като топката се заклещи сред таблото и кръга.

Плеймейкърът Тайрийс Халибъртън изигра отличен мач и приключи с 33 точки, 15 асистенции и нито една неточност за успеха на Индиана Пейсърс със 132:126 над водача в Източната конференция на НБА Филаделфия 76ърс.

По този метод Индиана записа втора победа в два мача от група " А " на новосъздадения шампионат за купата на НБА, до момента в който Филаделфия към този момент е с баланс от победа и загуба. Освен това " пешеходците " взеха и реванш за загубата си от същия противник със 126:137 единствено 48 часа по-рано в среща от постоянния сезон. 

Оби Тобин поддържа напъните на Халибъртън с 27 точки, а Майлс Търнър вкара още 17 точки. Много солидна помощ гостите получиха и от играчите от пейката, които вкараха общо 33 точки. За съпоставяне пейката на домакините от Филаделфия способства с нищожните шест точки.

За Сиксърс, които имат 8 победи и 2 загуби през сезона, с 39 точки, 12 битки и 6 асистенции приключи Джоел Ембийд. Де`Антъни Мелтън вкара още 30 точки, а Тайрийс Макси, който вкара 50 в предходния дуел с Индиана, в този момент завърши с 27.

Индиана е на трето място в класирането в Източната конференция със 7 победи и 4 загуби, до момента в който тази нощ Филаделфия приема и втория в класирането Бостън Селтикс, който също има 8 победи и 2 загуби.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР