Минаването под венчило бавно, но сигурно си връща позагубената масовост,

...
Минаването под венчило бавно, но сигурно си връща позагубената масовост,
Коментари Харесай

Женим се късно, но пищно: Как си казват да пловдивчани

Минаването под венчило постепенно, само че несъмнено си връща позагубената повсеместност, демонстрира статистиката. Напук на трайната европейска наклонност на общуване на фамилни начала напоследък, повече българи избират брачния съюз. Така че ни чака интензивно сватбарско лято. Който се ожени през 2019-а, Година на Свинята, ще бъде благополучен, съгласно китайския хороскоп.

28 593 брака за 2017 година, забележителен скок за петилетка, сочат данните на Национален статистически институт.

Расте обаче и броят на разводите - браковете у нас устоят приблизително 15 години. Българките се женят приблизително на 28, а раждат на 27 години първото си дете. Средната възраст на младоженците е 31 години.

Оказва се, че половината от сключилите брак за 2018 година пловдивчани са на възраст сред 40 и 49 години. За последните 8 години броят на нашенците, които се женят след 40 години, е скочил двойно.

Очертава се наклонност раждането на първо дете да предхожда сключването на брак. Всяко второ новородено в Пловдив през 2018 година е било в дома на двойки, които живеят на фамилни начала, без да са подписали в Гражданското.

За едно от най-значимите събития в живота си пловдивчани са склонни да платят много висока цена за заветното " Да " за изнесена гала на нетрадиционни местоположения. Пищните и разточителни сватби стават от ден на ден.

Античният спектакъл, Римският стадион, Малката базилика или красива възрожденска къща в Стария Пловдив са най-желани от пловдивчани, в случай че единият сътрудник е чужденец.

Най-скъп е наемът за Античния - 1200 лева Виенският павилион или „ Пеещите фонтани “ в Цар-Симеоновата градина в центъра на Пловдив са други сантиментални места, които избират влюбените двойки.

За добра организация на сватбата е нужна съвсем година, предизвестяват спецове в сектора. Все по-популярни са изнесените церемонии отвън огромния град. Сватба измежду природата обаче не излиза по-евтино. Хит за женитба на търсачи на мощни чувства е панорамната площадка Орлово око над живиписното Триградско ждрело.

Цени

Естествено, за женитба, изключително многолюдна и обилна, е необходим пълен портфейл. Таксата за сключване на брак в делник е по джоба на всеки - 60 лв.. В събота и неделя цената е 138 лева поради музикалния акомпанимент онлайн. Изнесените ритуали са 240 лв..

1200 лв. излиза наемането на Античния за женитба, 700 лв. е наемът за Етнографския музей или красива възрожденска къща в Стария град - „ Клианти ", „ Хиндлиян ".

Само кетърингът на празненство в шатра на горска поляна може да олекоти джоба на младоженците със 7000 и даже повече, съгласно условията.

Пищна декорация за сватбата може да излезе и 15 000 лева Менюто в ресторанта - 100 лева и нагоре.

Булчинска рокля междинен клас варира сред 800 и 1500 лв., дизайнерските модели са 2600-3800 лв..

Видеозаснемането излиза 1500 лв., против което получаваш 800 фрагмента и филм с дължина 2.30 часа.

Желани дати

1 юни води като най-предпочитана дата с 14 сватби. По 15 са декларираните за 15, 22 и 29 юни. Най-търсени за септември са 6, 21 и 22. 9 и 19 септември 2019 не са толкоз мечтани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР