Миналото на Матю А. Чери в NFL му помогна да се справи с една сладка история за чернокожо родителство, която е за всички в „Young Love“

...
Матю А. Чери, бивш зрител на NFL, превърнал се в
Коментари Харесай

Матю А. Чери, бивш зрител на NFL, превърнал се в носител на Оскар, който създаде хитовия късометражен анимационен филм „Hair Love“, иска да покаже с най-новия си проект, че родителството на млади хора е върховната игра на смелост и решителност.

Новият анимационен сериал „Млада любов“ се основава на историята, видяна за първи път във финансирания от Kickstarter седемминутен късометражен филм, който описва опита на афроамерикански баща да оформи косата на дъщеря си за първи път, докато майка й се възстановява от рак.

Скот Мескуди (известен на повечето със сценичното си име Кид Куди) и Иса Рей („Несигурен“) продължават историята съответно на музиканта Стивън Лав и стилистката Анджела Йънг, докато преживяват възходите и паденията на живота и родителството.

Чери каза на CNN, докато завърши „Hair Love“ с положителна нотка, след като Анджела излезе от болницата, той искаше да проучи живота й след заболяването.

Изображение от филма "Hair Love." Кадър от филма "Hair Love." Матю А. Cherry Entertainment

„Знаете ли, винаги виждате много филми и телевизионни предавания, които завършват с това, че някой има рак и след това умира“, каза той. „Но наистина виждаш какво се случва, когато се подобриш и някак се сблъскаш със смъртта.“

Чери, чийто спечелил Оскар късометражен филм предизвика бестселър на New York Times и линия продукти за къдрава коса за деца, искаше да покаже по-младите родители в семеен ситком.

„Повечето анимационни семейни комедии, виждате, че родителите са на четирийсет години, като „Симпсън“, „Кралят на хълма“, „Бамбургерите на Боб“. Така че никога не виждате това от гледна точка на 26-годишна възраст, особено от гледна точка на чернокожите ," той каза.

Брук Монро Конауей играе Зури, безстрашната дъщеря на двойката в сериала Макс.

 Анджела Йънг, Зури Йънг Лав, Стивън Лав Анджела Йънг, Зури Йънг Лав, Стивън Лав Max/Sony Pictures Animation

Сценаристите на „Young Love“ се стремят да създадат програма, която да говори както на деца, така и на възрастни, каза Чери, добавяйки, че той се включи в спортните си дни, за да ръководи екипа на шоуто.

„Сега е повече като треньор“, каза той. „Опитвате се да вдъхновявате и някак да се уверите, че нещата вървят по правилния път и хората работят за постигане на крайната цел.“

Чери каза, че е благодарен, че „Hair Love“ има такова въздействие. Скоро след пускането му през 2019 г. в Калифорния беше приет Законът Crown (Създаване на уважително и отворено работно място за естествена коса), който забранява дискриминацията въз основа на прическа и текстура.

Млада любов | Официален трейлър | Макс <изобр class="youtube__video-thumbnail" src="https://i.ytimg.com/vi/VHk4ZA1-qCY/hqdefault.jpg" alt="Видео Млада любов | Официален трейлър | Макс" />

„Законът за Короната наистина се разви“, каза Чери. „Приет е в около 15 различни щата, като Тексас е най-скорошният, който никога не бих си помислил, че ще мине. Знаете, че ако работите упорито и си поставите тези големи цели, един ден чрез поредица от късмет и упорита работа и просто всякакви съвпадения, може да успеете [да окажете влияние].“

“Young Love” дебютира на 21 септември по Max. (CNN, подобно на Макс, е част от Warner Bros. Discovery.)

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР