Миналото е неразделна част от всеки човек. Но само той

...
Миналото е неразделна част от всеки човек. Но само той
Коментари Харесай

Вечният конфликт между сърцето и разума: ако постъпвате лошо, това съвсем не означава, че сте лош човек!

 Миналото е неразделна част от всеки човек. Но единствено той върви по пътя си с тези мемоари и съжаления. Другите хора от дълго време са не запомнили и много постоянно даже не са забелязвали, че сте се прецакали.

Да, прецакахте се. И което е по-важно: за следващ път. Направили сте неточност, а най-обидното е – още веднъж и още веднъж. Десетки пъти и години.

Обидно, досадно, само че факт.

Вие се борите с неприятни привички, с неправилните хора в живота си. Но по някаква причина непрекъснато избирате тези неща, от които би трябвало да откажете. Влизате в борба, около която е трябвало безмълвно да отминете.

Защо, за какво по този начин? За стотен път си задавате този въпрос и не намирате отговор.

Това е по този начин, тъй като сърцето и разсъдъкът ви са в непрекъснат спор. Това постоянно приключва обичайно по този начин: още веднъж се спъвате, падате и се сдобивате със синини, макар че старите към момента не са избледнели.

Но би трябвало да разберете едно значимо нещо. Това, че вършиме неприятни неща, не значи, че сте неприятен човек.

Да, вие ги вършиме. Лошите неща. Но по никакъв начин не сте неприятни. Така че няма причина да си посипвате главата с пепел.

Например, купихте си годишен абонамент за фитнес зала или басейн, само че сте се ходили там единствено пет пъти. В събота вечерта към този момент се заклехте: „ Е, несъмнено ще отида през днешния ден! “ Сложихте всички аксесоари в спортната чанта, седнахте на дивана и … си поръчахте пица. В резултат се търкаляхте пред тв приемника и се саморазправихте  с вкусотията, гледайки обичания си сериал.

Или друга обстановка: някой има потребност от вас и ви се обажда. Но вие се колебаете, не се решавате и … не отговаряте на известието му. Напълно неясно за какво! А барманът от най-близката механа – ето кой знае всичко за вас …

Все още продължавате да се притеснявате за неща, които са се случили преди доста време.

Самоизяждате се поради това, което сте правили в предишното. В последна сметка вие сте били сценарист и режисьор на всичко това. И сте се прецакали по този начин, че и до момента ви е позор да си спомняте.

И значи – не заслужавате да бъдете щастливи. Нито през днешния ден, нито в бъдеще. Затова продължавате да се носите в океана на ненавистта към себе си. Нали нищо не може да бъде променено или пренаписано.

Кога най-сетне ще осъзнаете тази елементарна истина? А фактът, че сте правили неприятни неща, не значи, че сте неприятен човек.

Да стартираме с това, че понятието „ неприятни неща “ е много субективно. То не може да бъде измерено или несъмнено благодарение на някакви разбори или проби. Това, което смятате за доста неприятно, в действителност може да бъде изцяло обикновено за някой различен.

Запомнете: да се вършат неточности е безусловно обикновено за всички. В последна сметка ние сме просто хора, а не богове от героичен   филм. А индивидът е посредствен. И това е обикновено.

Напишете го на лист и постоянно го дръжте на видно място, с цел да не се занимавате със самобичуване и самоизяждане. Няма значение какво сте правили в предишното или как  сте постъпвали при избрани условия.

Всеки заслужава обич, здраве и благополучие. Заслужавате шанс и сбъдване на фантазията си. Заслужавате да се радвате през днешния ден и всеки ден!

И поради това би трябвало да застанете над всичко, което смятате за неприятно. Първо, не е несъмнено, че е по този начин. И второ, най-вероятно преувеличавате мащаба на предишните си „ закононарушения “.

Миналото е неразделна част от всеки човек. Но той единствен живее с тези мемоари и съжаления. Другите хора от дълго време са не запомнили и много постоянно даже не са забелязвали, че сте се прецакали.

Затова оставете предишното там, „ откъдето сте го взели “. Нищо пагубно в действителност не се е случило. Не сте умъртвили никого или не сте направили въоръжен обир. Миналите неточности не значат, че не ви е разрешено да растете и да се радвате на живота.

Лошите неща не зачертават всичко положително, което имате – имате доста повече. Дори в случай че не го виждате през днешния ден.

Живейте на макс и не се критикувайте за всяка дреболия. Имате право да вършиме неточности и да бъдете щастливи. Дори в случай че сте натрупали 5 непотребни кг по време на ваканцията. Дори в случай че към момента безрезултатно се пробвате да станете проведени и стимулирани.

Успех и разцвет. На всички нас. Ние го заслужаваме. Дори да сме бъркали. Едното не изключва другото. Запомнете това.

cluber

Как да измененията коренно ориста си: на практика препоръки

 

Искате явни промени, нови страсти и усещания? Животът в този момент не ви устройва? Не ви харесва и това по какъв начин се развиват събитията във вашата орис? Нека да го променим. Това са…

Цялата публикация

 


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР