Миналогодишните шампиони Радосвета Симеонова, която преди месец бе гост на

...
Миналогодишните шампиони Радосвета Симеонова, която преди месец бе гост на
Коментари Харесай

Бягала на маратона в Хасково на старт и на софийския

Миналогодишните първенци Радосвета Симеонова, която преди месец бе посетител на хасковския маратон “Ванко Дяков ” и Димчо Мицов ще пазят купите си в 35-ото издание на Софийския маратон. Това оповестиха уредниците на конкуренцията, която ще се организира на следващия ден с начален час 10:00 часа, а стартът ще бъде даден пред Националия стадион “Васил Левски ”. Най-добрата ни бегачка от Добрич бе миналогодишна победителка на пробега Димитровград – Хасково, а тази година също взе участие в протестния крос, който не се състоя поради липса на позволение от АПИ. За купите на България в маратона ще се борят 22 дами и 73-ма мъже.

Междувременно над 4000 бегачи от повече от 48 страни се пускат по улиците на столицата, а в класическата отдалеченост от 42.195 км присъединяване са декларирали над 550 състезатели.
При мъжете на старт ще застанат 12 елитни бегачи от Етиопия, Кения, Руанда и Мароко, като осмина от тях имат персонални върхове сред 2 часа и 10 минути и 2 часа и 15 минути. При дамите елитните състезателки са шест, като всичките имат резултати сред 2 часа и 26 минути и 2 часа и 34 минути./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР