Миналата седмица „Тази събота“ срещна зрителите с известния гръцки икономист,

...
Миналата седмица „Тази събота“ срещна зрителите с известния гръцки икономист,
Коментари Харесай

Варуфакис: Не демонизирайте хората, които не вярват във ваксините

Миналата седмица „ Тази събота “ срещна феновете с известния гръцки икономист, мъдрец и публицист Янис Варуфакис, който беше финансов министър на южната ни съседка през 2015 година, когато Атина водеше тежки договаряния с интернационалните си кредитори за погасяването на дълга си.

Тази седмица водещата Жени Марчева продължава своя диалог с Варуфакис, само че тематиката е отдадена на епидемията от COVID-19 и имунизацията.

СЗО кръщава вариантите на COVID-19 на букви от гръцката писменост, към този момент стигнахме до „ Омикрон " – по какъв начин приемате това? С горделивост или с горест?

Много се веселя, тъй като следвах математика в университет в Англия и всичките ми британски другари, сътрудници, учители математици, всички си мислеха, че схващат гръцката писменост по-добре от мен самия. Имаше единствено една буквичка, която не знаеха – омикрон.

Защо ?

Не се употребява в математиката, " омега " се употребява, " пси ", " хи ", " фи ", всичко… Но " омикрон " -никога! Сега я откриха, освен това по най-трудния метод.

За или срещу сте имунизациите ?

100% за. Ваксините са невероятна история на триумфа в медицината. Ваксините са нещо, което ние като тип би трябвало да честваме, нещо, за което да се поздравим! Хората сме причинявали доста вреди, войни, унищожаваме околната среда и вредим на климата, само че това е похвално достижение. На тези, които споделят " Ама това е прекомерно нова ваксина " – ще отговоря " Ами, противогрипната ваксина? ".

Всяка е нова, тъй като всяка година има нова. Бих желал да попитам тези, които споделят, че не ни трябват ваксини, а лекуване, хапчета, сиропи – ами и те ще са напълно нови!? Защо нямате проблем да слагате тези токсични неща в организма си, вместо надалеч по-малко токсична ваксина, която ви пази от разболяване. Мисля, че ме разбрахте – и трета доза съм си сложил! Същевременно, през последните две години, както и в този момент, приканвам гръцкото държавно управление, както и всички останали – да не демонизират тези, които се опасяват. Огромна неточност е да се държим с тези, които не имат вяра във имунизациите, като с второ- или треторазредни хора. Напомня ми на Хилари Клинтън, която назова поддръжниците на Тръмп " жалки ". Не се прави по този начин! Първо, би трябвало да уважаваш хората с друго мнение.

Второ, още повече би трябвало да уважаваш, даже повече, уплашените. Уважавам страха и тревогата на хората! Когато брат ти, сестра ти, детето ти, майка ти се опасяват какво правиш, демонизираш ли ги? Не! Държиш ги за ръката, показваш им данните, образоваш ги, общуваш с тях, опитваш се да схванеш тяхната позиция. Аз съм безусловно срещу концепцията за наложителна имунизация, с изключение на за лекари и медицински сестри!

Това, което направи гръцкото държавно управление преди дни е да наложи 100 евро ежемесечна санкция за всички над 60 години за това, че не са имунизирани. Да, ще има хора, които няма да желаят да платят 100-те евро и ще се имунизират. Но ще има доста повече скептици, страхуващи се от имунизацията, които ще разтълкуват действието на държавното управление като властническа, нападателна подигравка против тях. Малко като интервала преди референдума за Брекзит във Англия. Всеки път, когато хората срещу Брекзит, и аз бях срещу, им споделяха " Само да сте посмели да гласувате за Брекзит, и вие, и стопанската система ви ще бъдат унищожени! ". Видяхте какво стана!

Гласуваха за Брекзит, тъй като си споделиха: " Прилича на светкавичната война, когато самолетите " Луфтвафе " ни нападнаха през 1940-та. Искаме Брекзит, тъй като ни заплашвате, че ще ни унищожат “. Виждате ли, това е логиката на психиката на страхуващите се! Казват си " Виждате ли, има скрит план сред огромните интернационалните компании и фармацевтичната промишленост, демонизират ни, в този момент ни глобяват, няма да се предадем! " В последна сметка, не можеш да задължиш някого да се имунизира, би трябвало да го убедиш. 100% запалянко съм за имунизациите, за благополучие още работят. Голямото безпокойство е какво ще стане, в случай че не работят за " омикрон " или " омега " – идващият вид. Това би било извънредно!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР