Миналата седмица аз, като министър-председател, бях извикан от прокуратурата и

...
Миналата седмица аз, като министър-председател, бях извикан от прокуратурата и
Коментари Харесай

Кирил Петков пред НС: Двайстият в списъка е този, на когото го предадох

" Миналата седмица аз, като министър-председател, бях извикан от прокуратурата и входирах информация за 19 души. Исках да съм сигурен, че прокуратурата обръща внимание и не ги пропуща. В Брюксел споделих, че са 20 души. За 19 бяхме събрали медийни изявления, а на 20-тия го предадохме ". Това разгласи от парламентарната естрада министър председателят Кирил Петков.

" Всички са равни пред закона. Моля ви, в случай че имате ясни сигнали за което и да е лице, в това число и Прокопиев – веселя се да ми ги предадете. Оттук нататък всички ще са под един критерий ", сподели още министър председателят.

Във връзка с коментар на Йордан Цонев от Движение за права и свободи Петков съобщи, че се занимава само с кръгове на крадци и хора, свързани с корупцията. 

" Никога не сте чували от мен думите " Не закачайте този или оня кръг ". Аз съм министър-председател на цяла България ", добави той.

Темата за " златните паспорти " също стана мотив за напрежение сред премиера и Йордан Цонев. 

" Ще стигнем до истината за " златните паспорти ". Стигнали сме съвсем до края. Ние поддържаме да бъдат наранени тези кръгове, които утежняват средата. Защо обаче не приехте нашите хрумвания за законодателни промени за паспортите? Ние подаваме ръка, движим се в посока на антикорупционни законодателни промени ", сподели депутатът от Движение за права и свободи.

" Истината е, че преди държавното управление на Америка да вземе и да постави хора в листа " Магнитски ", това минава през доста огромен филтър. Първо, би трябвало да има информация от посолството, след това би трябвало да мине през администрацията на Белия дом, по-късно да се оцени дали ще донесе дипломатически скандал и едвам тогава лицата се поставят в листа " Магнитски " и се афишират. Знам, че вие обжалвате. Шансът цялата американска администрация да се е объркала винаги съществува, само че аз персонално, за жалост, имам повече религия на тях, в сравнение с прокуратурата в този миг. Защо? Защото тя се ръководи непрозрачно и нейната успеваемост е потвърдено неприятна ", сподели още Кирил Петков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР