Миналата седмица Apple пусна iOS 17.3 с дългоочаквани актуализации, като

...
Миналата седмица Apple пусна iOS 17.3 с дългоочаквани актуализации, като
Коментари Харесай

Iphone пусна нова функция - срещу кражба, но има проблем

Миналата седмица Apple пусна iOS 17.3 с дълго чакани актуализации, като да вземем за пример групови плейлисти в Apple Music и поддръжка на AirPlay в хотели. Един от най-големите акценти в актуализацията обаче беше новата отбрана против кражба на iPhone. Тя обаче не е толкоз сигурна, колкото в началото се смяташе.

„ Stolen Device Protection “ както се споделя новата функционалност прибавя ново в допълнение равнище на сигурност, което да попречи на недоброжелатели, които разполагат с вашия код за отключване да извършат сериозни интервенции, като да вземем за пример да трансформира паролата на Apple ID. Това би попречило да можете да наблюдавате вашия iPhone или да го отбележите като откраднат.

Когато функционалността е задействана, осъществяването на сериозни промени в iPhone, когато той е надалеч от познати места, като да вземем за пример работа или дом ще изисква спомагателни условия за сигурност, в това число биометрично засвидетелствуване, като Face ID или Touch ID. В подобен случай ще се задейства и нещо, наречено „ Забавяне за сигурността “, което ще изисква да потвърдите биометричните си данни повторно един час по-късно.

На доктрина това е надеждно решение, тъй като в случай че се намирате на познато място, да вземем за пример у дома значи, че устройството е във ваше владеене. Но дали е по този начин в действителност?
Кой обаче дефинира дали обещано място е познато и дали си коства да активирате тази функционалност?
Както беше видяно от 9to5Mac, Apple употребява това какъв брой постоянно посещавате обещано място, с цел да дефинира дали то е „ значимо “. Или с други думи „ познато “ място. Това може да се трансформира в проблем за сигурността, в случай че постоянно посещавате места като да вземем за пример избран бар или кафене. Проблемът е там, че Apple ще отбелязва всяко от тях като значимо място.

За да видите какъв брой „ значими “ локации имате, влезте в. „ Settings (Настройки) > Privacy & Security (Поверителност и сигурност) > Location Services (Услуги с местоположение) > System Services (Системни услуги) > Significant Locations (Важни местоположения) “.

Както евентуално допускате, няма 15 места които да навестявам всекидневно. Следователно включването на функционалността би донесло повече щета, в сравнение с изгода. Добрата вест е, че можете да изключите функционалността „ Важни локации “ като просто натиснете върху зеления комутатор, написа kaldata.com.

Трябва да запомните, че откакто изключите функционалността „ Важни локации “, устройството ви ще изисква Face ID/Touch ID за сериозни интервенции, даже когато се намирате на фактически познати места, да вземем за пример в дома си. Следователно, в случай че предпочитате да не употребявате биометрична инспекция от места, които постоянно посещавате, това може не е решение за вас.

Ако въобще не желаете да се занимавате с това, влезте в „ Настройки > Face ID и код “, с цел да изключите отбраната.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР