Миналата година по това време медийната звезда на Ню Йорк

...
Миналата година по това време медийната звезда на Ню Йорк
Коментари Харесай

Изправен ли е Ню Йорк Таймс пред големи промени

Миналата година по това време медийната звезда на " Ню Йорк Таймс " Бен Смит разгласи, че се отказва от една от най-желаните длъжности в публицистиката. Внезапното овакантяване на някогашния редактор на BuzzFeed бързо провокира редица догадки измежду медийните наблюдаващи и членовете на нюзрума кой ще заеме мястото му. Година по-късно отговорът на този въпрос е също толкоз неразбираем и това пробужда със себе си още повече спекулации по отношение на цялата компания.

Докато Смит продължи да построява и започва Semafor, своя нов медиен стартъп дружно със съоснователя си Джъстин Смит, Times към момента не е запълнил остарялото му място, предава

Имената, които се появяват в пространството като кандидати, включват даже лицето на Washington Post (и някогашен специфичен сътрудник на " Vanity Fair " ) Сара Елисън, някогашният водещ на CNN Брайън Стелтър и медийният колумнист на " Пък " Дилън Байърс.

Според източниците и тримата са провели диалози с ръководителите на редакцията. Говори се, че Байърс е водил диалози с управлението за работата, само че в края на предходната година се е отдръпнал от конкуренцията. Междувременно Стелтър е имал спомагателни срещи с " Times " през последните седмици. 

Изненадващо е, че толкоз почитан пост, който Смит разпространява чрез ежеседмична графа, каквато не е имало от ерата на Дейвид Кар, не се заема толкоз дълго време. Миналата година вътрешен човек от Times споделя, че напускането на Смит дава опция за " преосмисляне на фокуса " на присъщата му графа.

И въпреки всичко един от хората, които са разговаряли с Times за позицията останал с усещането, че компанията все още се пробва да реши какво да прави с рубриката - и търси колумнист, който да пристигна при тях с ясна визия за нея. " Продължаваме да се стремим да запълним позицията ", споделя представителят на Times, " само че няма какво повече да споделим по отношение на процесът, свързан с сортиране на личния състав ".

It's been a year since New York Times media columnist Ben Smith gave up one of the most coveted jobs in journalism, and the Times has yet to fill his slot.
— VANITY FAIR (@VanityFair)
Междувременно медийното отразяване на вестника е без непрекъснат редактор, откогато преди към година редакторът Джим Уиндолф се реалокира на нова служба в Стайлс. Междувременно Джо Пламбек, редактор в отдел " Бизнес ", редактира голяма част от копията на раздела. Според източник, осведомен със случая, изданието се е обърнало към бизнес редактора на Financial Times в Съединени американски щати Андрю Еджъклиф-Джонсън за работата на медиен редактор, само че самият той отхвърля коментар.

Определено подборът е сложен щом лишава толкоз време и е ясно, че се минава през доста стадии преди да се вземе решение. Факт е, че Times наподобява не знае каква въобще желае да бъде рубриката. Това е в ослепителен контрастност с назначението на Смит. Всички тези особености пробуждат въпроса какво се случва с " Ню Йорк Таймс " и считат ли въобще да не престават работа в познатия формат или по-скоро ще пристъпят към по-глобални промени?
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР