Миналата година информирани източници съобщиха, че Tesla се опитва да

...
Миналата година информирани източници съобщиха, че Tesla се опитва да
Коментари Харесай

Tesla предложи на индийските власти да построи завод за сглобяване на електромобили в страната

Миналата година осведомени източници оповестиха, че Tesla се пробва да навлезе на индийския пазар посредством вноса на съединени в Китай електрически автомобили, само че локалните управляващи не са удовлетворени от тази алтернатива, като в това време са отхвърлили искането за понижаване на митата върху вносните коли извън. Съобщава се, че вторият опит на Tesla да се откри на индийския пазар е изпълнен с планове да провежда локално произвеждане.

Поне това оповестява организация Reuters. Тази седмица, както беше обявено по-рано, делегация от представители на Tesla отиде в Индия, с цел да се опита да контракти доставката на локално създадени съставни елементи за завода в Шанхай. Като мярка, предопределена да помогне за намаляване на позицията на индийските управляващи, управлението на Tesla предложи организирането на локално сглобяване на електрически автомобили. Вярно е, че до момента в границите на тази самодейност не са обсъждани нито периодите за създаване на предприятието, нито даже точното му местонахождение, да не приказваме за бюджета на плана. Съобщава се, че представители на Tesla по време на срещата си с индийски чиновници дипломатично са избегнали директното разискване на тематиката за митата, само че е била повдигната опцията за образуване на локално произвеждане на тягови батерии. Компанията се е интересувала от опцията за приемане на държавни дотации в тази област.

Членовете на делегацията на Tesla са се срещнали с високопоставени чиновници от индийското държавно управление тази сряда, изясняват от Ройтерс, базирайки се на свои източници. Първият опит на Tesla да навлезе публично на индийския пазар предходната година е включвал търсене на местоположения за дилъри на фирмените коли, само че е приключило с крах на фона на нежеланието на управляващите в страната да понижат митата върху вносните електрически автомобили. Илон Мъск даже назова съответните цени измежду най-високите в света. Индийският министър председател Нарендра Моди (Narendra Modi) би трябвало да направи публично посещаване в Съединените щати през юни, тъй че делегацията от представители на Tesla към този момент може да приготви почвата за по-задълбочени диалози с ръководителя на компанията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР