Миналата година имаше три големи спекулации, които дойдоха от Възраждане,

...
Миналата година имаше три големи спекулации, които дойдоха от Възраждане,
Коментари Харесай

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Развенчаха се спекулациите за фалит на държавата

Миналата година имаше три огромни спекулации, които пристигнаха от " Възраждане ", на които не беше теглена чертата да се каже какво се случи, съобщи в студиото на " Още от деня " Мартин Димитров, народен представител от ПП-ДБ.

" Първо говореха за банкрут на страната и голям бюджетен недостиг. Дори президентът Радев и неговият кабинет внесоха бюджет с 6.4% недостиг. Реалността е три пъти по-нисък недостиг. Прогнозите бяха неверни - преднамерено неверни, тъй като има сили в България, които желаят да тласнат страната в рецесия, евентуално поради интернационалните фактори. "

Друго, което посочи Димитров, са твъденията, че без съветския газ България нищо не може да направи, а от " Възраждане " твърдели, че страната ни ще бъде наказана да заплати голяма наказателна клауза.

" Осигурени са други възможности и сега цената на газа е сравнима с равнищата преди войната ", уточни Димитров.

" Третата огромна нечиста сделка е, че с Еврозоната инфлацията нараствала два пъти. Оказа се, че в Хърватска, която влезе в Еврозоната 2023 година, инфлацията е сравнима с тази в България. А растежа на приходите в Европейски Съюз е най-голям в Хърватска. Това е третата доста огромна операция ", сподели още депутатът.

Вижте диалога във видеото

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР