Минаха повече от 40 години откакто завърших гимназия. Много неща

...
Минаха повече от 40 години откакто завърших гимназия. Много неща
Коментари Харесай

Милионер разкри 4 неща, за които не бива да пилеете време и пари

" Минаха повече от 40 години откогато приключих гимназия. Много неща се трансформираха оттогава. Сега съм по-възрастен, по-мъдър, по-богат и доста по-успешен ", споделя милионерът Грант Кардон, който самичък е натрупал положението си.

Кардон е един от най-популярните финансови консултанти, специалист по вложения и създател на няколко книги за финансово и личностно развиване. От препоръките му се възползват както държавни управления и огромни компании, по този начин и представители на дребния бизнес и разнообразни стартъпи.

61-годишният американец е построил бизнес за милиони и управлява 7 частни компании. Вярва, че, когато осъзнаеш грешките, които си позволил в предишното.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Световноизвестният бизнесмен Грант Кардон, който ще се сре...

" Когато бях на 20 години, имаше толкоз доста неща за парите, които не знаех. И дребното, което изкарвах, харчех за ненужни неща ", спомня си предприемачът.

Кардон споделя четири неща, за които най-вече съжалява, че е отделял от парите и времето си.

Наркотици и алкохол

След довеждане докрай на гимназия Грант Кардон пропилява огромна част от парите си за алкохол и опиати. Дори в един миг се оказва подвластен.

Днес обаче той знае, че образованието не завършва след университета. Ако нямаш нужните умения, няма по какъв начин да стигнеш надалеч. Затова е значимо да инвестираш парите си в познание.

Когато е на 25 години взема решение да похарчи последните си 3000 $ за аудио стратегия за сполучливите продажби. " Смело мога да заявя, че това мое решение е повода за триумфа ми през днешния ден ", твърди милионерът.

Пътуване

" Харчех пари, които нямам, за самолетни билети, хотели и храна. Това съвсем ме изкара отвън релси ", споделя Кардон.

Много от милениалите през днешния ден се оказват в същото състояние съгласно предприемача. Те изпитват потребност да пътуват, тъй като нямат същинска цел или не се усещат задоволени на работа. Вярват, че пътуването ще придаде смисъл на кариерата им.

Но в случай че в този момент се съсредоточиш върху задачите си, след това ще имаш доста време да пътуваш. " Комфортът е зложелател на благосъстоянието. Не оставяй един самолетен билет да застане на пътя ти към свободата ", приканва милионерът.



Успиване

" Богатите хора си почиват добре през нощта, само че в никакъв случай не се успиват ", твърди Кардон.

Най-добре е да сте будни на зазоряване, с цел да се възползвате от всички часове денем. Вместо да си почивате, може да чертаете съответни проекти за бъдещето си. " Ако осъзнавах цялостния си капацитет през 20-те си години, щях да печеля първия си милион доста по-рано ", признава Кардон.

Скоростта е мощ, а когато си млад, търпението не е добродетел. Днешният свят се трансформира със скоростта на светлината, тъй че би трябвало да сте пъргави, с цел да прогресирате, поучава богаташът.

Да се чувствате прекомерно комфортно на работа

Много хора пилеят времето си в ниско платена работа, която не развива уменията и капацитета им. Да, няма нищо неприятно да започнеш на по-ниска заплата, само че опцията за развиване е основен детайл.

Винаги би трябвало да се питате по какъв начин може да изкарате повече пари. Дали ще поискате покачване, ще промените работата си поради по-висока заплата, или ще започнете втора работа. Няма значение. Бъдете фанатици, щом става дума за пари, поучава Кардон.

Приемайки концепцията, че 8 часа труд са задоволителни, без значение от финансовото ви положение, демонстрира, че не разбирате целите в живота.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР